ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ
Υλικά:
4 φύλλα ζύμης χωριάτικο
700 γρ. σπανάκι
1 μεγάλο μάτσο σέσκουλο
2 ματσάκια καυκαλήθρες
2 μεγάλα πράσα
1⁄2 κούπας φρέσκο μαϊντανό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Ελαιόλαδο Βασιλικός αποξηραμένος Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το σπανάκι, το σέσκουλο, τις καυκαλήθρες σε ομοιόμορφα κομμάτια και μαραίνουμε με 2 κοφτές κ. γλ. αλάτι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Βάζουμε τα κρεμμύδια τα πράσα και τον βασιλικό σε ένα άλλο σκεύος με 1⁄2 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Ενώνουμε τα χορταρικά με τα πράσα και τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τον μαϊντανό και πιπέρι στην ποσότητα που μας αρέσει.
Σ’ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε τα δύο φύλλα ζύμης αλείφοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το μίγμα και βάζουμε τα άλλα δύο φύλλα απλώνοντας ελαιόλαδο και γυρίζοντας τις άκρες προς τα μέσα. Ραντίζουμε με λίγο νερό.
Με τιμή.
Πατέλη Στέλλα.
Μοιράσου το!