Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Τέτοια κολοκυθόπιτα, δεν έχεις ξαναφάει…

11 Οκτ Chef, Featured | Σχόλια

Εσύ ήξερες ότι το χρώμα της κολοκύθας, δεν είναι…τυχαίο;..

Τα φλαβονοειδή – καροτενοειδή, δίνουν αυτό το ιδιαίτερο χρώμα στην κολοκύθα!

Να σου θυμίσω, ότι τα καροτενοειδή σύμφωνα με πολλές μελέτες, παίζουν αντιοξειωδτικό ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό!

Σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ρίχνει την κακή χοληστερόλη.

Επίσης, αξίζει να γνωρίζεις ότι είναι, καλή πηγή βιταμίνης Α, αφού τα 100γρ. Κολοκύθας μας παρέχουν την 4πλάσια ποσότητα βιταμίνης από την ημερήσια αναγκαία ποσότητα.

Τέλος, συμβάλλει στην προστασία των ματιών , του δέρματος και προστατεύει από τον καρκίνο του πνεύμονα και του στόματος!

Πάμε, να δούμε μία τέλεια συνταγή για κολοκυθόπιτα, την οποία μας έστειλε η κυρία Κακάνη Αμαρυλλίς.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:
1 kg Μύλοι Αγίου Γεωργίου Νο 1 (Σκληρό)
1,5 κούπα (περίπου) χλιαρό νερό
Μια πρέζα αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο ξίδι

 

img_3104
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
2 κιλά κολοκύθα
1 μικρό ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
Άνηθος 1/2 ματσάκι
Μαϊντανός 1 μικρό ματσάκι
300 γρ φέτα (βαρελίσια πικάντικη)
3 αυγά
5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Μοσχοκάρυδο
Πιπέρι

 

img_3108
Εκτέλεση:
Για το φύλλο: Ρίχνω σχεδόν όλο το αλεύρι (αφήνω 2 δάχτυλα μέσα στο σακουλάκι) σε ένα μπολ και ρίχνω το αλάτι λίγο ελαιόλαδο και το τρίβω ανάμεσα στις παλάμες να «αρωματιστεί» όλο το αλεύρι. Μετά ρίχνω λίγο ξίδι για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο (δεν ξέρω αν ισχύει I just do it cause mommy says so). Ρίχνω σιγά σιγά όσο νεράκι πάρει και πλάθω μέχρι να γίνει το ζυμάρι. Το χωρίζω σε 4 μπαλάκια και ανοίγω 4 φύλλα, 2 πάνω 2 κάτω και ανάμεσα από τα φύλλα πάντα ελαιόλαδο.

 

img_3106
Για την γέμιση: Τρίβουμε την κολοκύθα στο μούλτι. Σε μια χαμηλή ανοξείδωτη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε την κολοκύθα και ψήνουμε στο δυνατό μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.

 

img_3103

 

Ανακατεύουμε συχνά. Μόλις πιει τα υγρά του αποσύρουμε από την φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη.
Πριν βάλουμε την πίτα στον φούρνο την πιτσιλάμε με λίγο νεράκι και ρίχνουμε λίγο σουσάμι ή λιναρόσπορο.

 

 

Με τιμή.

 

Κακάνη Αμαρυλλίς.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο