Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ζεις περισσότερο…αν παντρευτείς;

…Σε γενικές γραμμές, η έρευνα δείχνει ναι.
Οι παντρεμένοι άνθρωποι ζουν περισσότερο, έχουν καλύτερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, να απολαύσετε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, την εμπειρία λιγότερο άγχος, ζουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, και έχουν χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και κατάθλιψης σε σύγκριση με τους ομολόγους τους και μόνο.
Ο κίνδυνος μιας γυναίκας για την κατάθλιψη τείνει να μειωθεί περισσότερο από το σύντροφό της, όταν αυτή είναι σε μια μακροπρόθεσμη σχέση.
Οι γυναίκες και οι άνδρες μπορούν να αποκομίσουν ορισμένα οφέλη για την υγεία μόνο από τη συμβίωση, ή ακόμη και με το να είναι σε μια σταθερή σχέση μακράς διαρκείας, σύμφωνα με έρευνα.
Ο γάμος προσφέρει το μέγιστο όφελος, μια μακρύτερη ζωή.
Σε σύγκριση με ανύπαντρους ομολόγους τους, παντρεμένοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη μέση διάρκεια ζωής και είναι δραστικά λιγότερο πιθανόν
να πεθάνουν σε νεαρή ηλικία.
Τα ποσοστά διαβήτη, καρδιακών παθήσεων, του Αλτσχάιμερ, η νόσος των πνευμόνων, καθώς και άλλες χρόνιες παθήσεις είναι όλα χαμηλότερα σε παντρεμένους ανθρώπους από ότι σε ανύπανδρα άτομα. (Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καρκίνος δεν είναι στη λίστα.)
Ενώ οι παντρεμένοι άνδρες έχουν τρεις φορές λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή νόσο από τους άνδρες που ποτέ δεν έχουν δέσει τον ”κόμπο”, εντούτοις οι γυναίκες έχουν μόλις μισή πιθανότητα παραπάνω από τις ανύπαντρες ομολόγους τους.
Οι κακές συνήθεις, κατά την περίοδο της εργένικης ζωής, είναι αυξημένες για τους άνδρες και σίγουρα αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών προσβολών, ενώ οι παντρεμένοι άντρες τις ελαχιστοποιούν.
Στο κάπνισμα, τα ποσοστά λόγω εθισμού της νικοτίνης δεν διαφοροποιούνται ως προς αύξηση ή ως προς μείωση, με την μόνη διαφορά αν μια γυναίκα δεν κάπνιζε ενώ ο σύζυγος κάπνιζε, τότε έχει αυξημένες πιθανότητες να επηρεασθεί και να ξεκινήσει το κάπνισμα.
Ο γάμος φαίνεται επίσης να είναι μια σταθεροποιητική δύναμη σε γυναίκες με διπολική διαταραχή.
Οπότε, ως προς την εμφάνιση της κατάθλιψης τα συμπτώματα είναι μερικά και ελάχιστα.
Επίσης, οι άντρες οι οποίοι βρίσκονται σε μια ρομαντική σχέση ή σε έναν ήρεμο γάμο, τείνουν να εμφανίζουν λιγότερο άγχος στην ολοκλήρωσ ορισμένων εργασιών.
Τέλος, να σημειωθεί πώς αν και τα δύο φύλα εμφανίζουν αύξηση του σωματικού βάρους τους, οι γυναίκες έχουν αυξημένη πιθανότητα παχύνουν περισσότερο και ας μην έχουν παιδιά.

Με τιμή.

 

Κριαράς Νικόλαος.

 

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο