Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Το καλύτερο παστίτσιο.. ..είναι το Παστίτσιο λαχανικών.

14 Φεβ Chef, Featured | Σχόλια

 

 

 

 

 

 

 

Βράζουμε κοφτό μακαρονάκι στην επιδιωκόμενη ποσότητα σε αλατισμένο νερό.

 Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας ως εξής: 

Τσιγαρίζουμε σε ελάχιστο λάδι κρεμμύδι τριμμένο και προσθέτουμε πράσα λεπτοκομμένα, καρότα τριμμένα, μελιτζάνες σε καρεδάκια που τις έχουμε ψήσει στον φούρνο, αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο, πιπεριές πράσινες και κόκκινες ψιλοκομμένες και μανιτάρια λεπτοκομμένα κονσέρβα (αν προσθέσουμε φρέσκα μανιτάρια τα έχουμε πρώτα ψήσει στο τηγάνι για να φύγουν τα νερά τους) και τα σβήνουμε με λίγο κρασί και στο τέλος προσθέτουμε σάλτσα τομάτας και κανέλα, αλάτι και πιπέρι.

 Τα αφήνουμε να μαλακώσουν και σβήνουμε τη φωτιά.

 Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ με αναλογία ένα λίτρο γάλα χαμηλών λιπαρών με ένα ποτηράκι του κρασιού σιμιγδάλι ψιλό. Σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το γάλα και ρίχνουμε από ψιλά λίγο λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει. Στη μουλινέτα χτυπάμε τα απαιτούμενα αυγά (στο λίτρο γάλα 2 αυγά) και ρίχνουμε λίγο από την αραιή μπεσαμέλ και μετά το μείγμα το ρίχνουμε λίγο λίγο στην κατσαρόλα για να μην κόψει το αυγό.

Κατόπιν προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί και μοσχοκάρυδο κατά βούληση, καθώς και αλάτι αν χρειάζεται. Το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει το σιμιγδάλι.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί (αν είναι αντικολλητικό δεν χρειάζεται) και στρώνουμε κάτω τα μακαρόνια ανακατεμένα με λίγο τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας και αν θέλουμε και λίγη μπεσαμέλ για να δέσουν καλά και να κόβονται καλά.  Κατόπιν προσθέτουμε τα λαχανικά στη θέση του κιμά και στο τέλος στρώνουμε την μπεσαμέλ.

Από πάνω ρίχνουμε λίγη γαλέτα και τελειώνουμε με λίγο τριμμένο τυρί.

 Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ και καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

 

Με τιμή.

Σπαχή Δέσποινα.

Newsdiet.gr

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο