Υλικά:
- 1 στήθος κοτόπουλο φιλέτο.
- 200γρ γιαούρτι στραγγιστό.
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη.
- 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση:
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος, αφού το έχουμε ανοίξει στα δύο.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια το ήδη ανακατεμένο μείγμα απο γιαούρτι και μουστάρδα.
Αφήνουμε τοτ κοτόπουλο στη μαρινάδα του για μια ώρα στο ψυγείο, έπειτα αφού το λαδώσουμε ελαφρώς, το ψήνουμε στη σχάρα. (η σχάρα να έχει λαδωθεί πολύ καλά)
Αν κολλήσει το γιαούρτι στη σχάρα μην αγχωθείτε, είναι φυσιολογικό.
Συνδυάζεται με μία απλή σαλάτα λαχανικών ή με ρύζι πιλάφι.
Tip.
Με την συγκεκριμένη μαρινάδα, πετυχαίνουμε να μην κολλήσει το κοτόπουλο και να είναι φρέσκο και εύγεστο.
H γνώμη του ειδικού.
Το στήθος κοτόπουλο όταν αυτό καταναλώνεται χωρίς το δέρμα του (πέτσα) είναι διατροφικά η ‘’καθαρότερη’’ πηγή πρωτεΐνης με τα λιγότερα έως καθόλου λιπαρά την οποία μπορούμε να προσλάβουμε από ένα τρόφιμο ζωικής προέλευσης. Η κατανάλωσή του βοηθάει και στην υγιής ανάπτυξη της μυικής μάζας του ανθρώπινου οργανισμού. Η ανάμιξή του με το γιαούρτι, το πιο θρεπτικό γαλακτοκομικό προϊόν, θα του προσθέσει μεγαλύτερη θρεπτική αξία, ενώ η μουστάρδα θα το νοστιμίσει χωρίς να του προσθέσει θερμιδική αξία. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι η ποσότητα του αλατιού (να είναι μέτρια).
Θερμιδική αξία γεύματος : 450 Κcals
Με τιμή.
Ιωαννίδης Θεοχάρης.
Executive Chef.
σε συνεργασία με τον ΚΡΙΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟ, διαιτολόγο – διατροφολόγο.
Μοιράσου το!