Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Χοχλιοί μπουμπουριστοί.

07 Ιούλ Chef, Featured | Σχόλια

Υλικά.

-1/2 κιλό χοχλιούς χοντρούς
-1 ποτήρι ελαιόλαδο
-1/2 ποτήρι ξύδι
-1 κουταλιά δενδρολίβανο
-αλάτι

 

 

image

 

 

Προετοιμασία.

Βάζουμε τους χοχλιούς σε μία λεκάνη με νερό και τους αφήνουμε μέσα μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους, τους ξεχωρίζουμε εάν έχουν κολλήσει μεταξύ τους.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει τους ρίχνουμε μέσα και τους αφήνουμε για δέκα λεπτά.
Κατόπιν, πετάμε το νερό και τους καθαρίζουμε καλά.
Πετάμε όσους δεν έχουν βγάλει το κεφάλι τους έξω και ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό και τους ξαναβράζουμε για 1/2 ώρα με λίγο αλάτι.
Βάζουμε το λάδι σ’ ένα τηγάνι να ζεσταθεί και τους ρίχνουμε μέσα αφού τους σουρώσουμε.
Ρίχνουμε το ξύδι και το δεντρολίβανο με λίγο αλάτι και σε σιγανή φωτιά τους αφήνουμε να ψηθούν.
Σταδιακά τους ανακατεύουμε.
Οι χοχλιοί είναι έτοιμοι να σερβιριστούν σε βαθιά πιατέλα με όλη τους την σάλτσα.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο