Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Είναι το ”ωμό” κρέας βλαβερό για εσένα;

 

Είναι το ”ωμό” κρέας βλαβερό για εσένα;

Όταν μιλάμε για τρόφιμα όπως το κοτόπουλο, χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, ναι, σίγουρα! Όμως, ο κίνδυνος για την μπριζόλα είναι διαφορετικός. Τα βακτήρια που βρίσκονται στο κρέας και θα μπορούσαν να βλάψουν τον ανθρώπινο οργανισμό βρίσκονται μόνο στο εξωτερικό μέρος της μπριζόλας, όπου έστω και το ελάχιστο ψήσιμο τα εξουδετερώνει.
Τα υπόλοιπα είδη κρέατος ωστόσο, όπως το βοδινό μπορεί να περιέχουν βακτήρια ακόμα και στο εσωτερικό τους με κυριάρχο το E.Coli (όχι και τόσο φίλικό με τους ανθρώπους) οπότε καλά θα κάνετε να ψήσετε καλά το χάμπουργκερ σας πριν το φάτε!
Η μεγαλύτερη ανησυχία μας με βάση το κρέας κοτόπουλου είναι η σαλμονέλα. Το ύπουλο αυτό βακτήριο μπορούμε να το βρούμε σε όλο το μήκος και πλάτους του κοτόπουλου και θα απαλλαγούμε από αυτό μόνο όταν μαγειρέψουμε πολύ καλά το κρέας.
“Καλά όλα αυτά, αλλά δεν θέλω η μπριζόλα μου να έχει αίμα! “

Οι άνθρωποι που τους αρέσει να καταναλώνουν την μπριζόλα σχεδόν ωμή χαρακτηρίζουν το αίμα ώς χυμός του κρέατος για να αποφύγουν τυχόν κανιβαλιστικούς χαρακτηρισμούς από τον περίγυρο τους. Στην πραγματικότητα όμως, αυτός ο “χυμός” είναι το ελάχιστο ψημένο αίμα το οποίο δίνει μία έντονη γεύση στην μπριζόλα.
Αυτός ο «χυμός κρέατος” είναι κυρίως νερό, λίπος και της μυοσφαιρίνης.

Το ξέρατε ότι ο λόγος που το ωμό κρέας είναι τόσο κόκκινο οφείλετε στην παρουσία της μυοσφαιρίνης και όχι της αιμοσφαιρίνης όπως πολλοί νομίζουν;

Και οι δύο είναι πρωτεΐνες, με διαφορετικές ιδιότητες όμως.

 

Μια μπριζόλα καλής ποιότητας, στην οποία έχουν τηρηθεί όλοι οι κανονισμοί κατά την σφαγή του ζώου δεν πρέπει να περιέχει καθόλου αίμα, ακόμα και όταν σερβίρετε σχεδόν ωμή.

Η κατανάλωση ωμής προς μέτρια ψημένη είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ευρώπη, ωστόσο οι Έλληνες φαίνονται ακόμα διστακτικοί. Κάντε μία δοκιμή και κρίνετε μόνοι σας.

Πειραματιστείτε με το φαγητό σας και ίσως ανακαλύψετε έναν ολοκαίνουργιο κόσμο γεύσεων.

 

NewsDiet.gr

 

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο