Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Έξυπνοι τρόποι για να τρώμε έξω χωρίς τύψεις.

Όποιος κάνει δίαιτα δεν πρέπει να τρώει έξω; Λάθος!!! Το ότι είστε σε δίαιτα δε σημαίνει ότι θα γίνετε ταυτόχρονα αντικοινωνικοί και δεν θα ακολουθείτε την παρέα σας ή θα νιώθετε ενοχές.

Το ότι βγαίνουμε για φαγητό δε σημαίνει πως θα καταβροχθίσουμε ότι βρεθεί μπροστά μας αλλά μπορούμε να επιλέξουμε κάτι υγιεινό, γευστικό και να το απολαύσουμε συγκρατημένα.

Ακολουθούν μερικοί έξυπνοι τρόποι για να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες και να απολαύσετε το φαγητό με την παρέα σας σε κάθε περίπτωση:

Στο μεζεδοπωλείο κινδυνεύει κανείς από τα πολλά πιάτα που έχει να επιλέξει, όμως μπορείτε να βάλετε σε ένα πιάτο μισή μερίδα σαλάτα και στο υπόλοιπο πιάτο ρύζι, πατάτα ή ψωμί και ψάρι ή κρέας ή θαλασσινά, ανάλογα με αυτά που έχει παραγγείλει η παρέα. Αποφύγετε τα τηγανητά και προτιμήστε ότι είναι μαγειρεμένο με ελαιόλαδο και βέβαια μην τσιμπολογάτε από τα γύρω πιατάκια γιατί θα χάσετε τον έλεγχο. Το αλκοόλ και αυτό με μέτρο!!!

Στην ταβέρνα βομβαρδίζεται το μενού από λιπαρά κρέατα και καλό θα ήταν να επιλέξετε ψητό κρέας (κοτόπουλο, ψαρονέφρι,  μπριζόλα χοιρινή και να αφαιρέσετε το ορατό λίπος) και καταναλώστε πάλι άφθονη σαλάτα και μία φέτα ψωμί. Το αλκοόλ και εδώ με μέτρο γιατί μπορεί να σας δώσει θερμίδες χωρίς να το καταλάβετε.

Το φάστ φούντ είναι η εύκολη λύση όμως θέλει μεγάλη προσοχή καθώς τα πάντα σχεδόν τηγανίζονται. Επιλέξτε μπέργκερ με απλά υλικά ή μια σαλάτα ή ένα σάντουιτς με τυρί χαμηλό σε λιπαρά, κοτόπουλο και λαχανικά και για ντρέσσινγκ προτιμήστε αυτά που έχουν ως βάση τη μουστάρδα. Καλό είναι να αποφύγετε τα αναψυκτικά που θα σας προσφέρουν περίσσειες ποσότητες ζάχαρης.

Στο ιταλικό εστιατόριο και στην πιτσαρία καλό θα ήταν να αποφύγετε τα φορτωμένα πιάτα, με λίγα λόγια επιλέξτε μακαρόνια με σάλτσα ντομάτα ή σάλτσα πέστο και η πίτσα να μην έχει πάνω από 3-4 υλικά. Τα πολλά τυριά αποτελούν μεγάλο κίνδυνο όπως και το πολύ ψωμί.

Όταν έχετε όρεξη για σουβλάκι επιλέξτε πίτα αλάδωτη με και αντικαταστήστε το γύρο με καλαμάκι που έχει λιγότερα λιπαρά. Αποφύγετε τις τηγανιτές πατάτες και δώστε βάση στα λαχανικά και μην παρασύρεστε από διαφόρων ειδών σάλτσες που κρύβουν πολλά λιπαρά.

Για εσάς που είστε στο δρόμο όλη μέρα και θέλετε οπωσδήποτε λίγη ενέργεια το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι η πιο υγιεινή επιλογή όπως και το τοστ. Πείτε όχι σε πίτες και σφολιάτες και προτιμήστε υγιεινές σαλάτες αν έχετε τη δυνατότητα επιλογής.

Τα πάντα είναι θέμα επιλογών έτσι και η δίαιτα σας την οποία δεν αξίζει να καταστρέψετε με μία έξοδο.

 

Με τιμή.

Φιλίνη Γιούλα.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο