Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ζώνη αδυνατίσματος – τοπικό αδυνάτισμα . . . . ΜΥΘΟΣ . . .

Όπως σε κάθε λέξη, έτσι και στην λέξη της πληροφόρησης, βρίσκονται 2 ερμηνείες.

Εδώ θα σταθούμε στην αρνητική ερμηνεία.

Η παραπληροφόρηση, συναντάται παντού, έτσι την συναντάμε και στον κόσμο της ΥΓΕΊΑΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΉΣ.

Λοιπόν, ένα ιδιαίτερο “τρικ”  τo οποίο έχει εκμεταλλευτεί τον άνθρωπο, δρώντας υπό την ασπίδα της ελλιπής ενημέρωσης. To “τρικ”, τo οποίο προαναφέρθηκε, είναι η γνωστή ζώνη για τo τοπικό αδυνάτισμα.

 

Οι σειρήνες των επιχειρήσεων την αποκαλούν ως τo ελιξίριο τoυ τοπικού αδυνατίσματος σε κορυφαίο μικρό χρονικό διάστημα.

 

Σαφώς και δεν υφίσταται η έννοια τoυ τοπικού αδυνατίσματος, πέραν της ταχείας αποβολής υγρών από ένα συγκεκριμένο σημείο τoυ σώματος μας τo οποίο έχει δεχθεί την αυξημένη πίεση για έκκληση θερμότητας.

 

To γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένη συσσώρευση υγρών, αλλά τo ότι οι θερμόρυθμιστικοί μηχανισμοί, δρουν συνεργατικά και αποβάλλουν τo απαιτούμενο ποσό υγρών ώστε να προστατευθεί τo συγκεκριμένο σημείο και εν συνεχεία ο οργανισμός, προστατεύοντας τη λειτουργία της καρδιάς, της αναπνευστικής αλυσίδας και να συνεχισθεί η φυσιολογική πορεία των ερεθισμάτων από τους νεύροδιαβιβαστές απλά με λίγη περισσότερη καθυστέρηση.

Η ταχεία αποβολή νερού μέσω της “ειδικής ζώνης” έχει σαν αποτέλεσμα την αποβολή τοξίνων.

Εδώ είναι τo μεγάλο επικοινωνιακό κόλπο, οι εταιρείες τo διαφημίζουν σαν θετικό, ναι είναι, αλλά όχι σε ταχεία αποβολή όπως προκαλείται από τη ζώνη, αλλά με φυσικό τρόπο-περιβαλλοντολογικές συνθήκες.

 

images

 

 

Πιο συγκεκριμένα, οι διάφορες τοξίνες, οι οποίες εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω διαφόρων μέσων είτε από τo περιβάλλον είτε από τις διατροφικές επιλογές, για να αποβληθούν πρέπει να περάσουν τη διαδικασία της διύλισης, μέσω των κατάλληλων μηχανισμών τoυ συκωτιού, τoυ ήπατος, των νεφρών.

Αν αυξηθεί η αποβολή νερού, αυξάνεται η αποβολή τοξίνων.

Όμως, επιταχύνεται η διαδικασία μέσω της υπερδραστηριότητας των μηχανισμών σε ακαθόριστο χρόνο και με μη ορθά διαστήματα παύσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, την εμφάνιση διαφόρων ανωμαλιών, με ταυτόχρονη αρνητική επίδραση στον οργανισμό στις διάφορες μεταβολικές και ορμονικές διεργασίες.

Φωτεινό παράδειγμα, η υπερρέκκριση ινσουλίνης σε τυχόν πρόβλημα τo οποίο θα εμφανίσει τo ήπαρ λόγω υπέρδραστηριότητας ή σε νεφροπάθεια από την αντίστοιχη υπέρδραστηριότητα πέραν τoυ φυσιολογικού ρυθμού της λειτουργίας τoυ φιλτραρίσματος των νεφρών.

 

Επίσης, η ταχεία αποβολή νερού και υγρών, δεν προσφέρει στον οργανισμό τη δυνατότητα απορρόφησης των σημαντικών ιχνοστοιχείων, μετάλλων, βιταμινών που περιέχονται στα ήδη καταναλωθέντα ροφήματα.

 

Αντί τoυ συγκεκριμένου επιβλαβούς τεχνάσματος, τη ζώνη τοπικού αδυνατίσματος, προτιμότερο είναι η αλλαγή των διατροφικών επιλογών με αυξημένη κατανάλωση αντιοξειδωτικών τροφίμων και τη καθημερινή ή την ελάχιστη των 3ημερών ανά εβδομάδα 45λεπτης γυμναστικής.

 

Με τιμή.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Μοιράσου το!

 

2 Σχόλια

  • Ο/Η fair-play λέει:

    na sai kala pou voithas st apomuthopoiisi k t apokalupsi autwn twn kerdoskopwn

  • Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ λέει:

    Κυριε Κριαρά
    Μπορειτε να μου πειτε εαν η ζώνη κανει καλο Η ΟΧΙ ?
    Απαντηστε μου στο Email που σας στελνω.
    Διοτι τελικα θα τρελλαθουμε με τα οσα γραφουνε και οσα διαβαζουμε>!!!!!!
    Ευχαριστω
    ΚΩΣΤΑΣ


Αφήστε Σχόλιο