Θα χρησιμοποιήσουμε 2 ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ, αντί φύλο σφολιάτας το οποίο έχει πάρα πολλές θερμίδες….
ΚΡΕΜΑ
700 γρ γάλα λάιτ
180γρ ζάχαρη
ξύσμα από 1 μανταρίνι
4 κρόκοι
80 γρ αλεύρι
1/4 του γλυκού γαρίφαλο
1/4 του γλυκού κανελλα
γλασο σοκολάτας
125γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
80 γρ γάλα λάιτ
εκτέλεση
ψήνουμε τις πίτες στους 180 για 15′
ΚΡΕΜΑ
σε μια μπασινα χτυπάμε την ζάχαρη κρόκοι, αλεύρι, ξύσμα μανταρίνι, γαρίφαλο,κανελλα
κατόπιν βάζουμε το γάλα στην φωτιά όταν γίνει χλυαρό με μια κουτάλα το προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα ανακατεύοντας.
έπειτα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε έντονα το ανακάτεμα να μην κολλήσει η κρέμα …… μόλις πάρει βράση είναι έτοιμη
ΓΛΑΣΟ
βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε σε μια μπασινα μαζί με την ψιλοκομμένη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα
στο τέλος μπορούμε να γαρνίρουμε το γλυκό με ινδική καρύδα.
Με τιμή.
Κυρίτσης Αθανάσιος.
Executive Chef.
Μοιράσου το!