Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μαγειρεύουμε χωρίς γλουτένη! Μαθαίνουμε πως όλοι έχουν δικαίωμα στη γεύση !!!

 

Πολλές φορές η μαγειρική εκτός από απόλαυση και δημιουργία είναι και ένα μέσο για να ζει κανείς καλύτερα. Άνθρωποι που μέχρι πρότινος στερούνταν ακόμη και το ψωμί τώρα μπορούν να απολαύσουν τα πάντα χωρίς να σκέφτονται τη δυσανεξία στη γλουτένη.

 

Η Madame Ginger (κατά κόσμον Μαριλού Παντάκη) ανέλαβε χρέη οικοδέσποινας στα “Μαθήματα Μαγειρικής” και μας σύστησε σε μια σειρά από απολαυστικά προϊόντα με ένα κοινό χαρακτηριστικό. Πως είναι όλα χωρίς γλουτένη.

5

Κοιλιοκάκη μια άγνωστη λέξη, αλλά όχι μια τόσο άγνωστη ασθένεια

Τα προϊόντα Schär είναι από τα λίγα στην ελληνική αγορά που προσφέρουν μια σειρά από προϊόντα σε άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη, αλλά και σε άτομα που υποφέρουν από κοιλιοκάκη. Η κοιλιοκάκη ουσιαστικά είναι η μόνιμη δυσανεξία σε μια ουσία, τη γλουτένη που περιέχεται σχεδόν σε όλα τα δημητριακά που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας. Σιτάρι, σίκαλη, κριθάρι, βρώμη και αγριοσίταρο.

Όπως μας εξήγησαν για πολλά χρόνια τα προϊόντα αυτά στο παρελθόν στερούνταν τόσο γεύσης, όσο και ποικιλίας. Φαντάσου να ξεκινούσες την ημέρα σου χωρίς να μπορείς να βάλεις δημητριακά στο γάλα, να δοκιμάσεις μια φέτα με ψωμί και μαρμελάδα ή να απολαύσεις μια νόστιμη μακαρονάδα. Να είσαι ο άνθρωπος που έλεγε πάντα όχι σε ένα λαχταριστό γλυκό με βάση το αλεύρι και να μην μπορείς να αγοράσεις σχεδόν τίποτα από έτοιμα γλυκά όπως γκοφρέτες, πτι-μπερ και γεμιστά μπισκότα.

1

Μαθήματα Μαγειρικής

Και ύστερα για να δοκιμάσουμε και μόνοι μας έδωσαν μια έτοιμη βάση για πίτσα και τα πλούσια υλικά που βλέπεις στην φωτογραφία πάνω για να φτιάξουμε την πίτσα της επιλογής μας. Απολαυστική διαδικασία και το αποτέλεσμα (με όλα τα αλλαντικά που μπορέσαμε να βρούμε!!) είναι η πίτσα της κάτω φωτογραφίας.

2

Η παρέα ήταν γεμάτη bloggers και μία από αυτές έφτιαξε την φατσούλα στη δική της πίτσα. Ποια άλλη θα ήταν από την Νικολέττα-Yummymommy.gr που σε κάθε φαγητό βλέπει και ένα απολαυστικό παιδικό παιχνίδι. H Άρτεμις (θα την βρείτε στον θαυμαστό κόσμο της wonderfoodland.gr)πάλι δεν καταδέχτηκε να δοκιμάσει την τέχνη της στην πίτσα. Δοκίμασε όμως τη δικής μας και όλων των υπολοίπων.

3

Φυσικά τα φαγητά από τα χεράκια της Μαριλούς δεν σταμάτησαν να έρχονται. Από τα highlights, τα ζυμαρικά χωρίς γλουτένη με διάφορες σος που δεν χορταίναμε να δοκιμάζουμε. Αλλά και καναπεδάκια και κριτσίνια με προσούτο και τόσα, τόσα άλλα.

4

 

6

Και δεν έφταναν τα αλμυρά, στο τέλος δοκιμάσαμε και τα προϊόντα χωρίς γλουτένη σε γλυκά. Γκοφρέτες, muffins και γεμιστά μπισκότα ήταν η απόδειξη πως τίποτα πια δεν μπορεί να αποτελεί εμπόδιο στη γεύση για άτομα με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

7

Γυρίσαμε σπίτι με δυο τσάντες γεμάτες προϊόντα χωρίς γλουτένη και όλο όρεξη να βάλουμε κάτω τις πιο ευφάνταστες ιδέες για συνταγές που θα έχουν απίθανη γεύση και φυσικά θα είναι κατάλληλα για όλους!!

8

 

 

Βάζουμε ποδιά, βάζουμε φαντασία και όρεξη για μαγειρέματα και σύντομα θα προτείνουμε την δική μας αγαπημένη συνταγή με προϊόντα χωρίς γλουτένη. Άλλωστε ποιος δεν θέλει να μαγειρέψει πλάι στον Άκη Πετρετζίκη; Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα!!

source.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο