Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Η “Άνοιξη” στην καρδιά του Χειμώνα! Spaghetti alla Primavera!

10 Ιαν Chef | Σχόλια

 

 

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή μιας πραγματικά πεντανόστιμης μακαρονάδας, της ξακουστής Primavera!

Primavera στα Ιταλικά (και απ όσο γνωρίζω εξίσου και στα Ισπανικά) σημαίνει Άνοιξη! Η ιδέα του να τη μοιραστώ μαζί σας μου ήρθε σήμερα, όταν την πρότεινα σε φίλους, τόσο για τη διατροφική της αξία, όσο για την πραγματικά υπέροχη γεύση της!

Είναι πολύ απλή και εύκολη συνταγή με εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα!

 

ΥΛΙΚΆ: (για 2 μερίδες)

100gr καρότο σε λεπτά μπαστουνάκια
100gr κολοκυθάκια επίσης κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας στυμμένο λεμόνι
1 κρέμα γάλακτος light (ή συμπυκνωμένο γάλα γι’ αυτούς που είναι σε δίαιτα)
4 κουταλιές της σούπας (περίπου) παρμεζάνα τριμμένη (ή κάποιο light τριμμένο κίτρινο τυρί)
περίπου 1/2 ποτήρι (κρασιού) λευκό κρασί
Αλάτι
Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ξύσμα λεμονιού (για το σερβίρισμα)
Κάποιοι, βάζουν και 1 ντομάτα ψιλοκομμένη (εμένα όμως δεν μου αρέσει)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Αρχικά, βράζετε τα μακαρόνια al dente και τα σουρώνετε. Βάζετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε για λίγο το φρέσκο κρεμμύδι. Έπειτα προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά (και το αλάτι για να διατηρήσουν το χρώμα τους). Αφού μαλακώσουν λίγο και τσιγαριστούν για περίπου 2-3 λεπτά, τα σβήνετε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μετά προσθέτουμε και τα μακαρόνια (γι’ αυτό και θα χρειαστείτε ένα σχετικά μεγάλο τηγάνι). Ρίχνουμε μετά την κρέμα γάλακτος (ή το εβαπορέ), το λεμόνι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε μέχρι να μαγειρευτούν λίγο ακόμη τα μακαρόνια με όλα τα αρώματα των λαχανικών και του κρασιού, για περίπου 3-4 λεπτά. Λίγο πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα. Αφού τα σερβίρουμε, ρίχνουμε από πάνω λίγο ξύσμα λεμονιού ή λάιμ (μην το φοβηθείτε, πραγματικά δε φαντάζεστε τι φανταστικό άρωμα τους δίνει!).


Μπορεί τα υλικά να μη σας γεμίζουν το μάτι. Δε σας αδικώ, το κολοκύθι δε φημίζεται και για τη γεύση του. Σε συνδυασμό όμως, όλα τα υλικά μαζί, συνθέτουν μια πολύ δεμένη και γεμάτη γεύση. Δεν θα απορήσω αν γίνει η αγαπημένη σας μακαρονάδα! Εμένα μου την μαγείρεψε μια φίλη και συνάδελφος στην Κρήτη και τη λάτρεψα!

 

 

Με τιμή.

 

Καραμπόλας  Γεώργιος – Στυλιανός.

 

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

 

Αναδημοσίευση, από τον επιστημονικό ιστότοπο KaraDiet

 

 

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο