Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ποιες κοινωνικές ομάδες…στρέφονται στα αναβολικά;

Τα άτομα που λαμβάνουν συνήθως αναβολικά είναι οι αθλητές και όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν εύκολα και γρήγορα, μυϊκό όγκο και μεγαλύτερη αντοχή. Ακόμη και  μέχρι σήμερα πολλοί επαγγελματίες  αθλητές κάνουν χρήση διαφόρων ουσιών, με την ελπίδα όχι μόνο να επιτύχουν καλύτερες επιδόσεις αλλά και να μην γίνουν εύκολα αντιληπτοί από τους διοργανωτές των αγώνων. Αλλά δεν είναι μόνο η σημερινή μορφή του πρωταθλητισμού που στρέφει τους νέους στα αναβολικά. Δεν είναι μόνο οι υποψήφιοι ολυμπιονίκες που κινδυνεύουν από τις δηλητηριώδεις ουσίες. Αν περιοριζόταν σε αυτούς το πρόβλημα, τα πράγματα θα ήταν απλά.
Το κακό είναι ότι η λήψη των αναβολικών συνδέεται με την κυρίαρχη εικόνα του ανθρώπινου ,ειδικά του ανδρικού σώματος, στην εποχή μας. Αν για τα κορίτσια στην εφηβεία παραμονεύει η νευρική ανορεξία που συνδέεται με τη λατρεία του απισχνασμένου κορμιού των μοντέλων, για τους νέους άντρες καραδοκεί η σύγκριση του σώματός τους με τις εικόνες των καλογυμνασμένων πρότυπων της σημερινής εποχής. Η συμβουλή των φίλων στο σχολείο και το γυμναστήριο είναι σαφής: Τα αναβολικά όχι μόνο βοηθούν το αδυνάτισμα και την ανάπτυξη ενός γεροδεμένου κορμιού με γραμμώσεις και σωστούς κοιλιακούς, αλλά ενισχύουν και τις ερωτικές επιδόσεις.

Αυτή η λατρεία του πρωταθλητισμού και το μάταιο κυνήγι του τέλειου σώματος είναι ικανή να κάνει κάθε νέο παιδί, πρόθυμο να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο, αν εξασφαλίσει ως αντίτιμο το κατάλληλο σώμα.

Σε αυτή την ηλικία, ο άνθρωπος θεωρεί τον εαυτό του άτρωτο και δυσκολεύεται να πιστέψει ότι κινδυνεύει ο ίδιος να πάθει όσα προβλέπονται για τους μακρόχρονους χρήστες αυτών των ουσιών: γυναικομαστία, συρρίκνωση των όρχεων και ανικανότητα στους άντρες, εμφάνιση ανδρικών χαρακτηριστικών στις γυναίκες. Ακόμα λιγότερο φαντάζεται ότι παραμονεύει στο τέλος και ο θάνατος.

 

 

Με τιμή.

Κουρπάς Κωνσταντίνος.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

επί πτυχίω μεταπτυχιακού τίτλου HEALTH AND WELNES

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο