Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Τύποι δέρματος : ποιος είναι ο δικός μου;

 

 

Πολλές γυναίκες αδυνατούν να ξεχωρίσουν το δικό τους τύπο δέρματος  με αποτέλεσμα να μην έχουν την κατάλληλη  περιποίηση στο σπίτι. Παρακάτω θα εξηγήσουμε τους τύπους δέρματος και τα χαρακτηριστικά τους καθώς και τον τρόπο περιποίησης τους.

 

 

 

Οι τέσσερις βασικές κατηγορίες είναι:

 

 

 

 

Ξηρό δέρμα:

αρχείο λήψης (1)

Το ξηρό δέρμα διακρίνεται για την έλλειψη φυσικών ελαίων και υγρασίας. Υπάρχουν ελάχιστοι πόροι (ή και καθόλου), για αυτό και είναι λείο. Παράλληλα είναι πολύ λεπτό και με την πάροδο του χρόνου δημιουργούνται εύκολα μικρές ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα. Επίσης, παρουσιάζει έντονη ευαισθησία και αφυδάτωση.

 

 

 

Tips

Ο κατάλληλος τρόπος περιποίησης είναι μια κρέμα ημέρας βαθιάς ενυδάτωσης ειδική για ξηρά-ευαίσθητα δέρματα-συνδυάστε την με έναν ορό εντατικής περιποίησης (εφαρμόστε πριν την κρέμα ημέρας). Για τον καθαρισμό σας προτιμείστε γαλάκτωμα (όχι τζελ) για μια αίσθηση ενυδάτωσης κι όχι τραβήγματος κι ύστερα τονωτική λοσιόν για την εξισορρόπηση του ph. Μια φορά την εβδομάδα πίλινγκ και μάσκα με ενυδατικούς παράγοντες, μπορείτε επίσης να φτιάξετε την δική σας μάσκα με ελαιόλαδο, που είναι πολύ θρεπτικό και ενυδατικό για την επιδερμίδα. Προσοχή σε προϊόντα με αλκοόλη (π.χ. λοσιόν) θα σας αφυδατώσουν περισσότερο. Επιπλέον, νερό και φρούτα αποτελούν ιδανικό συνδυασμό για μια άμεση και αποτελεσματική ενυδάτωση!

 

 

Λιπαρό δέρμα:

Female-have-a-problems-with-her-skin-

Το λιπαρό δέρμα χαρακτηρίζεται από υπερβολική παραγωγή σμήγματος, υπάρχει έντονη αίσθηση λιπαρότητας και έχει διευρυμένους πόρους. Λόγω της υπερβολικής έκκρισης σμήγματος μπορεί να υπάρξουν και σπυράκια, από 2-3 έως και περισσότερα (λιπαρό-ακνεϊκό δέρμα)

 

 

 

 

 

Tips

Το λιπαρό δέρμα χρειάζεται καθαρισμό (ντεμακιγιάζ) πρωί-βράδυ αυστηρά, προτιμήστε τζελ καθαρισμού η αφρό και γενικότερα προϊόντα λεπτόρρευστης υφής. Κρέμες ημέρας που προσφέρουν έντονη υγρασία, καθώς λόγω των διευρυμένων πόρων το λιπαρό χάνει εύκολα την υγρασία του και αφυδατώνεται. Μάσκες καθαριστικές (π.χ. άργιλος), αντισηπτικές. Η στυπτική λοσιόν, επίσης, θα σας ανακουφίσει από την αίσθηση βάρους και λιπαρότητας. Για την καθημερινή σας φροντίδα εκτός από την κρέμα ημέρας μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια ειδική κρέμα συρρίκνωσης πόρων για πιο λεία επιφάνεια.

Το πίλινγκ είναι απαραίτητη υπόθεση στα λιπαρά δέρματα (όπως σε όλους τους τύπους), Λόγω της έντονης σμηγματόρροιας δημιουργούνται πολλά νεκρά κύτταρα στην εξωτερική στιβάδα (περισσότερα από ότι σε άλλους τύπους) για αυτό προτείνουμε έως και δυο φορές την εβδομάδα πίλινγκ.

Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό-ακνεϊκό για την αποφυγή ερεθισμών περιοριστείτε στην μία φορά την εβδομάδα και σε πίλινγκ χωρίς κόκκους!

 

Μεικτό δέρμα:

combination-skin-233x300

Το μεικτό δέρμα εμφανίζει παραπάνω από μια κατάσταση. Μπορεί να είναι λιπαρό στην ζώνη του Τ (μέτωπο, μύτη, πιγούνι) και το υπόλοιπο δέρμα να είναι ξηρό.

 

 

 

 

 

 

Tips

Το μεικτό δέρμα θεραπεύεται διαφορετικά, για παράδειγμα στην εφαρμογή μιας μάσκας, στην λιπαρή περιοχή θα εφαρμόσουμε μάσκα για λιπαρές επιδερμίδες και στο υπόλοιπο μάσκα για ξηρές. Στο εμπόριο επίσης, θα βρείτε διάφορα προϊόντα κατάλληλα για μεικτά δέρματα με την ένδειξη «κανονικά-μεικτά δέρματα», ενυδατικές κρέμες ή για τον καθαρισμό σας. Εάν η λιπαρότητα είναι πολύ έντονη στην ζώνη Τ εφαρμόστε μια στυπτική λοσιόν για καλύτερα αποτελέσματα.

 

Κανονικό δέρμα:

αρχείο λήψης

Τελευταίο και καλύτερο, το κανονικό δέρμα έχει μια καλή ισορροπία ενυδάτωσης και πόρων. Δεν είναι ούτε πολύ ξηρό ούτε πολύ λιπαρό.

 

 

 

Tips

Για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση χρειάζεται και αυτό ενυδάτωση όχι όμως με βαριά προϊόντα ούτε με προϊόντα που περιέχουν αλκοόλη  γιατί θα το αφυδατώσουν. Καλό καθαρισμό (ντεμακιγιάζ) καθημερινά, κρέμα ημέρας κατάλληλη για κανονικά δέρματα, πίλινγκ και μάσκα θα βοηθήσουν στην διατήρησή του.

 

Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται η χρήση αντηλιακής κρέμας όλο τον χρόνο. Η αντηλιακή θα πρέπει να είναι ανάλογη με τον τύπο δέρματός σας. Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι απαραίτητος ο υψηλός δείκτης προστασίας  με sfp 30-50.

 

Ακόμη, ο καθαρισμός με ατμό είναι απαραίτητος μια φορά το μήνα σε όλους τους τύπους (εκτός από δέρματα με υπερευαισθησία-συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας). Ο ατμός σας κάνει ένα φυσικό πίλινγκ, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, αποβάλλει τις τοξίνες και μέσω της διάνοιξης πόρων αφαιρούνται τα μαύρα στίγματα.

 

 

 

 Με εκτίμηση.

Αρβανιτίδη Αλεξάνδρα.

Αισθητικός – Make up Artist.

 

κινητό: 694 39 20 305

e-mail: ale3andra_arvanitidh@hotmail.com

fb: www.facebook.com/Arvanitidi.MakeUpArtist

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο