Το να φτιάχνουμε τα προϊόντα, τα οποία καταναλώνουμε πέραν του οικονομικού μέρους -το οποίο δεν αποτελεί ήσσονος σημασίας- θωρακίζουμε και την υγεία του οργανισμού μας σε βαθμό τέτοιο ώστε να μην επιφορτιζόμαστε με τα διάφορα συντηρητικά των βιομηχανοποιημένων προϊόντων.
Ας μάθουμε, μία απλή τεχνική παρασκευής ψωμιού, η οποία είναι και αρκετά οικονομικώς συμφέρουσα λύση.
Θα χρειασθούμε, αλεύρι όποιας ποικιλίας θέλετε.
Θα έχουμε πάρει τα κυβάκια της μαγιάς κι αφού την έχουμε ανακατέψει σε ζεστό νερό, θα ρίξουμε και το αλεύρι μας και θα το ανακατέψουμε το μείγμα, ώστε να γίνει χυλός -λίγο πιο σφιχτό μείγμα, από τη ζύμη του λουκουμά-
Να θυμάστε, η αναλογία είναι 500γρ αλεύρι ανά 1 κυβάκι μαγιά.
Αφού έχει αναμειχθεί, το αφήνουμε έξω για 20 ώρες, σκεπασμένο.
Την επόμενη ημέρα, ρίχνουμε στον πάγκο μας βρώμη και λίγο αλεύρι και απλώνουμε το μείγμα μας.
Ρίχνουμε μέσα του, ό,τι υλικά θέλουμε, όπως βρώμη-λιναρόσπορο-παπαρουνόσπορο-αλεσμένους ξηρούς καρπούς
και το διπλώνουμε μέχρι να πάρει ένα μέγεθος σαν το κουτί.
Η προαναφερθείσα τεχνική, μπορεί να γίνει μέχρις ότου το κάνουμε όσο ψηλό θέλουμε , βάζοντας όσα υλικά θέλουμε.
Έπειτα, το ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς σε αέρα.
Προσοχή, μην ξεφύγετε πολύ στην προσθήκη των υλικών, διότι θα επιβαρυνθεί αρκετά με θερμἰδες.
Tip: Δώστε μεγάλη σημασία, στο να έχετε προηγουμένως θερμάνει το ταψί, ώστε να καίει, πριν βάλετε το μείγμα μέσα για ψήσιμο.
Καλή όρεξη !!!
Με τιμή.
Κριαράς Νικόλαος.
Διαιτολόγος -Διατροφολόγος.
Μοιράσου το!