Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Natural look στο μακιγιάζ !!!

 

 

Όλες οι γυναίκες επιθυμούμε μια κομψή εμφάνιση, τόσο στην ενδυμασία όσο και στο μακιγιάζ.

Η μόδα πλέον, προτρέπει πιο φυσικά πράγματα στο μακιγιάζ.

Οι βάσεις είναι πιο φυσικές, αφήνοντας το δέρμα να αναπνεύσει και χωρίς να υπερκαλύπτει (π.χ. φακίδες). Αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά μας χωρίς υπερβολές.

Τα φρύδια πλέον κυριαρχούν, είναι παχιά και ατίθασα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό, έντονο και μυστηριώδες βλέμμα.

 

Θέλετε κι εσείς να δημιουργήσετε το δικό σας natural look;

  • Επιλέξτε ένα foundation (make up) όχι πολύ βαρύ, απλώστε παντού μια μικρή ποσότητα, εάν υπάρχει κάποιο σπυράκι επιμείνετε ταμποναριστά στο σημείο.

 

  • Για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους, επιλέξτε το διορθωτικό ανάλογα με την απόχρωση του κύκλου σας και στον τόνο του δέρματος σας (όχι πιο φωτεινό). Στις περισσότερες περιπτώσεις η πιο κατάλληλη απόχρωση είναι αυτή που περιέχει πορτοκαλί (όχι πάντα όμως). Μην βάλετε κάτι πιο ανοιχτό θέλοντας να φωτίσετε την περιοχή κάτω από τα μάτια, θα δημιουργήσετε μια γκρι απόχρωση. Πρώτα διορθώστε χρωματικά και μετά φωτίστε. Εάν είστε από τις τυχερές και δεν έχετε μαύρους κύκλους, τότε φωτίστε κατευθείαν. Δεν χρειάζεται να φορτώνεται το δέρμα σας.

 

  • Χρησιμοποιήστε πούδρα εάν υπάρχει λιπαρότητα, αλλιώς δεν είναι απαραίτητο.

 

  • Τονίστε τα ζυγωματικά σας βάζοντας ένα πιο σκούρο make up ή μια τερακότα κάτω ακριβώς από το κόκαλο, ξεκινώντας από τους κροτάφους και σβήνοντας προς το μάγουλο. Ανάλογα με το σχήμα του προσώπου η κίνηση θα πρέπει να έχει διαφορετική κλήση. Αν είναι στρογγυλό και δεν υπάρχουν φυσικές γωνίες ξεκινήστε από τους κροτάφους και με μια κατακόρυφη κίνηση σβήστε προς το μάγουλο. Εάν είναι μακρύ θα ξεκινήσετε από τους κροτάφους και θα σβήσετε με μια ευθεία κίνηση προς το μάγουλο. Εάν είναι τετράγωνο το πιο πιθανό είναι να διαγράφονται ήδη οι γωνίες σας, άρα και τα ζυγωματικά σας ξεχωρίζουν. Θα σκιάσετε κάτω ακριβώς από το κόκαλο, ακολουθώντας το σχήμα του ζυγωματικού σας. Ξεκινάτε πάντα από τους κροτάφους.

 

images

 

 

  • Προχωρήστε στα μάτια διαγράφοντας το κόκαλο του ματιού με μια καφέ σκιά ή με την τερακότα σας και τραβήξτε προς τα έξω με ανοδική πορεία. Στην συνέχεια τονίστε την γραμμή του ματιού σας με ένα καφέ σκούρο μολύβι και προσθέστε λίγη μάσκαρα κυρίως στις ρίζες των ματιών.

 

  • Σειρά έχουν τα φρύδια. Χτενίστε τα με ένα βουρτσάκι φρυδιών προς τα πάνω και προς τα κάτω για να δείτε που υπάρχουν κενά. Στα κενά λοιπόν, δημιουργήστε νέες τριχούλες ακολουθώντας την φυσική γραμμή του ματιού, με ένα μολύβι φρυδιών στα χρώματα σας (καφέ-γκρι σκούρο ή ανοιχτό, καφέ σαντρέ, καφέ που κοκκινίζει). Στο τέλος, βουρτσίστε ξανά να φύγει η περιττή ποσότητα, για πιο φυσικό αποτέλεσμα. Μπορείτε, επίσης, να φωτίσετε το τόξο του φρυδιού με το ίδιο κονσίλερ που φωτίσατε την περιοχή κάτω από τα μάτια.

 

natural-makeup-looks-5

 

  • Για το τέλος, επιλέξτε μολύβι και κραγιόν σε φυσικές αποχρώσεις (μπεζ, ροζ απαλό ή και ροδί). Αφού έχετε περάσει πάνω από τα χείλια σας foundation και πούδρα, ξεκινήστε να κάνετε το περίγραμμα. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήστε αδιάβροχα προϊόντα, οπωσδήποτε πριν το μολύβι χρησιμοποιήστε μια βάση. Κάντε, λοιπόν, το περίγραμμα ακριβώς πάνω στις φυσικές του γραμμές και θα δείτε ότι τα χείλια σας θα φαίνονται μεγαλύτερα. Στην περίπτωση των πολύ λεπτών χειλιών κάντε περίγραμμα λίγο πιο έξω από το φυσικό σας για να τα τονίσετε, χωρίς υπερβολές όμως, γιατί μπορεί να έχετε ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα.

 

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, σμιλεύετε το πρόσωπο σας με τέτοιο τρόπο που όλα τα χαρακτηριστικά σας θα αναδειχθούν, ενώ θα φαίνεστε ελάχιστα βαμμένες.

Τα φρύδια σας παίζουν πρωταρχικό ρόλο, έχοντας δημιουργήσει το απόλυτα «μυστηριώδες» look. Do it!

 

Με εκτίμηση.

Αρβανιτίδη Αλεξάνδρα.

Αισθητικός – Make up Artist.

 

κινητό: 694 39 20 305

e-mail: ale3andra_arvanitidh@hotmail.com

fb: www.facebook.com/Arvanitidi.MakeUpArtist

 

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο