Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Η τριλογία του… ρυζόγαλου!

Το ρυζόγαλο αποτελεί συχνά επιδόρπιο όταν κάνουμε δίαιτα.
Είναι ένα σωστό διατροφικά (αν εξαιρέσουμε τη ζάχαρη) γλυκό, το οποίο μας παρέχει καλή ποσότητα υδατανθράκων και πρωτεΐνης.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το ρυζόγαλο περιέχει συμπληρωματικές πρωτεΐνες, μας παρέχει δηλαδή όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Το ρύζι έχει κάποια που δεν έχει το γάλα και αντίστροφα, με αποτέλεσμα ΥΨΗΛΉΣ ΠΟΙΌΤΗΤΑΣ πρωτεΐνες.
Όσον αφορά στο λίπος, εξαρτάται από το είδος γάλακτος που θα επιλέξουμε.
Αν το φτιάξουμε με γάλα 1,5% τότε θα έχει λιγότερα λιπαρά και το ρυζόγαλό μας.
Το κάθε μπόλ έχει 295 kcal, όμως αν ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ζάχαρη και την αντικαταστήσουμε με στέβια, τότε οι θερμίδες μειώνονται πολύ.
Η συνταγή είναι παραδοσιακή, πολύ απλή και χωρίς Κορν Φλάουρ:
Θα χρειαστείτε:
1. Η Κλασσική Εκδοχή:
  • 1 ποτήρι ρύζι καρολίνα
  • 1 και 1/4 ποτήρι στέβια
  • 1 λίτρο γάλα
  • 6 ποτήρια νερό
  • 2 βανίλιες

Αρχικά βράζουμε το ρύζι μέχρι να πιει όλο το νερό του. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και μετά το γάλα. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε συνέχεια γιατί μπορεί να μας καεί. Όταν “πιει” το γάλα είναι έτοιμο!

*Πάντα πασπαλίζουμε με κανέλα, επειδή η κανέλα σε λιπαρή βάση ΡΥΘΜΊΖΕΙ ΤΑ ΕΠΊΠΕΔΑ ΓΛΥΚΌΖΗΣ ΣΤΟ ΑΊΜΑ 
 
2. Η… Orange Edition:
Προσθέτουμε αρκετό ξύσμα πορτοκαλιού, δίνοντας χρώμα και άρωμα.
Επίσης βάζουμε λίγη σκόνη κουρκουμά για έξτρα χρώμα (δεν επηρεάζει τη γεύση αν δε βάλουμε πολύ) και αν έχουμε πορτοκαλόνερο (όπως είναι το ροδόνερο, αλλά με πορτοκάλι).
* Πασπαλίζουμε με κακάο σε σκόνη, για χρωματική αντίθεση αλλά και επειδή το πορτοκάλι με τη σοκολάτα αποτελεί εξαιρετικό συνδυασμό γεύσεων!
3. Η… Dark Edition:
Προσθέτουμε κακάο σε σκόνη, όσο χρειάζεται για να πετύχουμε το σωστό χρώμα, η γεύση έρχεται μόνη της….!
* Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη ή με άχνη στέβιας!

Με τιμή.

 

Καραμπόλας Στυλιανός Γεώργιος.

 

Διαιτολόγος -Διατροφολόγος.

 

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο