Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Lemon Blueberry Yogurt Cake !!!

04 Ιούλ Chef | Σχόλια

Lemon Blueberry Yogurt Cake !!!

Θα ξετρελαθείτε !!!

Ό,τι πιο λαχταριστό…έχετε δοκιμάσει !!!

 

 

 

 

 

Τι θα χρειαστούμε…    

  • 3/4 φλιτζανιού γάλα 1,5%
  • 1/4 φλιτζ. χυμό λεμόνι
  • 1/2 φλιντζ. γιαούρτι 2% (115 γρ.)
  • 1 κουτ.σούπας κοπανισμένο λιναρόσπορο (5 γρ.)
  • 1 1/2  κ.σ. ξύσμα λεμονιού (βασικό)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (6 γρ.)
  • 3 κ.σ. λάδι καρύδας* ή φυτικό έλαιο (30 γρ.)
  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (250 γρ.)
  • 2/3 φλιτζ. ξυλιτόλη ή μαύρη ζάχαρη ή στέβια (προσοχή στην αναλογία που έχετε!) (130 γρ.)
  • 4 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/16 κ.γ. στέβια ή 2 ακόμη κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιντζ. μύρτιλλα [blueberries] (140 γρ.)
  • 1/3 φλιντζ. έξτρα blueberries (50 γρ.)


    Για την επικάλυψη..

  • 1/2 φλιντζ. γιαούρτι 2%
  • 1 κ.σ. στέβια (ή 3κ.σ. ζάχαρη άχνη)
    ·  1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλας
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι

 

11653385_10153407789306684_194729838_n

Πώς το φτιάχνουμε…

  • Προθερμαίνω το φούρνο μου στους 175οC και αλείφω τα τοιχώματα ενός μικρού στρογγυλού ταψιού με λίγο λάδι.
  • Σ’ ένα μπολ βάζω τα πρώτα 7 υλικά –ναι, και τον λιναρόσπορο- και ανακατεύω μ’ ένα σύρμα (ή κουτάλι) και αφήνω για λίγο στην άκρη.
  • Σ’ ένα άλλο μπολ, βάζω και τα υπόλοιπα υλικά-εκτός από το τελευταίο φλιντζάνι blueberries και ανακατεύω καλά.
  • Τώρα ενώνω τα δύο μείγματα (καλύτερα ρίξε τα υγρά, μέσα στο μπολ με τα στερεά) και τα ανακατεύω δυνατά, μέχρι να έχω ένα ενιαίο μείγμα!
  • Ρίχνω το μείγμα μου στο ταψάκι και διακοσμώ από πάνω με τα έξτρα blueberries (εκείνα που αφήσαμε ;). Ψήνω για 45-50 λεπτά ή μέχρι να εισβάλλει το μαχαιράκι μου κ να βγει καθαρό!
  • Το αφήνω πάνω σε μια μεταλλική βάση (π.χ σχάρα), για 15 λεπτά περίπου να κρυώσει και ξεφορμάρω ..

Τελειώνω το γλυκό, ανακατεύοντας όλα τα υλικά της επικάλυψης καλά και περιχύνοντάς το από πάνω μ’ ένα κουτάλι!

Καλή σας απόλαυση!

 

*Το λάδι καρύδας, επειδή εξαρτάται απ’ την θερμοκρασία που βρίσκεται (για το αν είναι ρευστό και υγρό ή σε πιο συμπυκνωμένη και στερεά μορφή), θα προσέξουμε να είναι σε υγρή μορφή, λιώνοντάς το για λίγα δευτερόλεπτα, προσεχτικά, σ’ ένα μπρίκι!*

Με τιμή.

 

Γιάμαλη Νικολίνα.

 

Fashion and Food Blogger.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο