Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Άμα μάθεις τι καλά σου προσφέρει ο ανανάς…θα τον αγαπήσεις…

Ο ανανάς είναι το δεύτερο σημαντικό τροπικό τρόφιμο.

Εμφανίζει πλήθος σπουδαίων ιδιοτήτων και ενισχύει την δύναμη του οργανισμού.
Λεπτομερειακώς, κάτωθι παρουσιάζονται τα σημαντικά οφέλη της κατανάλωσης του ανανά.

 

 

 

Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος.

Πλούσιο σε βιταμίνες, όπως είναι η βιταμίνη C, η οποία δρα προστατευτικά προς τον οργανισμό έναντι των διαφόρων λοιμώξεων. Πλούσιο σε ασβέστιο και σε κάλιο, το οποίο ενισχύει την ενδυνάμωση του καρδιακού ρυθμού και την τόνωση των ηλεκτρικών ερεθισμάτων των μυών.  Σε εμφάνιση κοινού κρυολογήματος, ιγμορίτιδας, βρογχίτιδας ή και έντονης παρουσίας βλέννας κατά τον βήχα, αποτελεί ιδανικό τρόφιμο λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C και σε βρωμελαίνη.

 

Ένα από τα οφέλη του ανανά είναι ότι βοηθά στη δημιουργία υγιών οστών.

Είναι πλούσιος σε μαγγάνιο, ένα ιχνοστοιχείο που απαιτείται για την οικοδόμηση των οστών και συνδετικών ιστών. Μόνο ένα φλιτζάνι ανανά παρέχει 73% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε μαγγάνιο.

 

 

 

Αποτρέπει την εμφάνιση της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Ο ανανάς, είναι πλούσιος σε βήτα- καροτίνη, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ενισχύει την όραση. Οι μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση τριών ή περισσότερων μερίδων ανανά την ημέρα μπορεί να μειώσει την πιθανότητα να εμφανισθεί η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, η κύρια αιτία απώλειας της όρασης.

 

Προστασία πεπτικού συστήματος.

Η υψηλής περιεκτικότητας βρωμελαίνης, ενισχύει την αύξηση του ρυθμού έκκρισης των παγκρεατικών ενζύμων, σημαντικό αποτέλεσμα την ταχεία και ορθότερη πέψη των τροφών χωρίς να ταλαιπωρούν το στομάχι και χωρίς να εμφανίζει ο διαιτώμενος εντερικά ενοχλήματα, φουσκώματα ή και αέρια.

 

Μείωση συμπτωμάτων στην νόσο της αρθρίτιδας.

Λόγω της βρωμελαίνης, σε έρευνα στη Γερμανία μελετήθηκε η ανακούφιση ασθενών με αρθρίτιδα και ενδεχομένως μειώνεται η φλεγμονή και το οίδημα.

 

Θερμίδες.

Τα 100γρ ανανά, προσφέρουν μόλις 50θερμίδες.

Εάν τον βρείτε ήδη κομμένο σε φέτες, το σύνηθες βάρος 1 μετρίου μεγέθους φέτα ανανά, είναι στα 40γρ πράγμα το οποίο σημαίνει  20θερμίδες.

 

 

Με εκτίμηση.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο