Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Αγαπάς… το συκώτι σου;

Το συκώτι, παίζει σημαντικό ρόλο ως φίλτρο για τις διάφορες ουσίες που περνάνε στο σώμα μας, επομένως οι τοξίνες του περιβάλλοντος, δεν το βοηθούν. Το σπανάκι διασφαλίζει το ζωτικό αυτό όργανο με την χλωροφύλλη και την χλωροφυλλίνη που παρέχει και που μειώνουν την απορρόφηση της αφλατοξίνης (κοινή αλλά πολύ επικίνδυνη τοξίνη του περιβάλλοντος).

 

 

Η αφλατοξίνη παράγεται από την μούχλα που σχηματίζεται στις φυτείες τροφίμων όπως είναι τα δημητριακά, το βαμβάκι, οι καρποί των δέντρων, τα φιστίκια και το σιτάρι και είναι γνωστή για τη ζημιά που προκαλεί στο συκώτι. Παρόλο που οι Οργανισμοί Υγείας έχουν θέσει όρια στις ποσότητες που επιτρέπονται στα τρόφιμα, μπορείτε να προστατέψετε περισσότερο τον εαυτό σας τρώγοντας φυλλώδη ζαρζαβατικά, μπρόκολο, μαϊντανό, πράσινα φασόλια, κατσαρό λάχανο, πράσο και ρόκα.

Όλα αυτά, περιέχουν χλωροφύλλη η οποία μπορεί να δημιουργήσει ωφέλιμο δεσμό με την αφλατοξίνη που μειώνει την εντερική απορρόφηση, όπως πιστεύουν οι ερευνητές.

 

 

 

Με εκτίμηση.

 

Κριαράς Νικόλαος.

 

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

 


Αφήστε Σχόλιο