Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Λαχταριστή σούπα με ροβίτσα.

31 Οκτ Chef, Featured | Σχόλια

Ροβίτσα γνωστή ως φασολάκι Καλαματιανό (στην Ελλάδα) & φασόλι mung (στις ασιατικές χώρες) .

 

Αναπτύσσεται κυρίως σε άγονα και ορεινά εδάφη,
στην Ελλάδα καλλιεργείται στη Καλαμάτα και στην περιοχή των Καλαβρύτων.
Είναι ένα πολύ ψιλό (λίγο πιο μεγάλο από τη φακή) πράσινο όσπριο, πολύ εύπεπτη (βασική διαφορά από την φακή )και έχει μεγάλη θρεπτική αξία.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη η οποία αποτελεί πηγή σημαντικών μετάλλων όπως το ασβέστιο και ο φώσφορος που είναι χρήσιμα για την ενίσχυση των οστών.

Περιέχουν βιταμίνη Β1 που βοηθά στην ανάπτυξη, στη βελτίωση του πεπτικού συστήματος, και στο νευρικό σύστημα.

Περιέχει επίσης βιταμίνη Β2, η οποία βοηθά στην απορρόφηση των πρωτεϊνών στο σώμα.

*Σύμφωνα με την επιστήμη της Αγιουρβέδα, η ροβίτσα αποτελεί το ιδανικό για την αποτοξίνωση και τον καθαρισμό του οργανισμού όσπριο.

 

 

 

 

ΣΥΝΤΑΓΗ για 4 μπολ (αυτά που βάζουμε τα δημητριακά)

 

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΡΟΒΙΤΣΑ

 

Υλικά:

200gr ΡΟΒΙΤΣΑ
Ελαιόλαδο 6 κ/σ (κουταλιές της σούπας)
2 Κρεμμύδια μεγάλα ( Έχετε υπόψη σας πως για να γίνει εύγεστη η σούπα, καλό είναι η οξύτητα και η γλυκύτητα του κρεμμυδιού  να είναι ισορροπημένη. Συνήθως τα κόκκινα κρεμμύδια είναι αυτά που πληρούν αυτή την προϋπόθεση.)
3 σκελίδες σκόρδο
3 δαφνόφυλλα
40Οml ζωμό λαχανικών ή νερό εάν δεν έχουμε.(προτιμάμε να είναι ζεστός /ο)
Αλάτι
Πιπέρι
4 φέτες από μπαγκέτα διαγώνια κομμένες
10. Τυροκαυτερή (έτοιμη)

 

Δεν χρειάζεται να την <<φουσκώσετε>> όπως γίνεται με άλλα όσπρια

 

Εκτέλεση. 

Πλένουμε την ροβίτσα δύο χέρια, βάζουμε στην κατσαρόλα (προσοχή όχι σε πλασωτέ ) 4 κ/σ από το ελαιόλαδο ρίχνουμε τα κρεμμύδια τα οποία είναι κομμένα σε μορφή ζαριού ,τις δύο σκελίδες σκόρδου .

Αφήνουμε να <<γυαλίσουν>> και ρίχνουμε την ροβίτσα για 2 λεπτά έπειτα τον 300 ml ζεστό ζωμό λαχανικών ή το ζεστό νερό, το αλάτι ,το πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει.

Έχουμε τον νού μας μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε από τον ζωμό .

Πριν βράσει τελείως ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα (για να μην πικρίσουν).

Δοκιμάζουμε εάν λιώνει στο στόμα μας ,εάν μας καλύπτει γευστικά στο αλάτι-πιπέρι κι εάν έχει χυλώσει.

Τότε είμαστε λίγο από το τέλος!

Μην ανησυχήσετε όταν δείτε στην επιφάνεια φλούδες που θα έχουν βγεί από την ροβίτσα,επειδή θα την λειάνουμε.

Παίρνουμε το ραβδομπλέντερ , βγάζουμε τα δαφνόφυλλα και αρχίζουμε να λιώνουμε την σούπα μας ή να την λειάνουμε .

 

Για απόλυτο αποτέλεσμα την περνάμε από σήτα και την βάζουμε σε μπολ σούπας ή βαθύ πιάτο.

Τέλος βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκόρδο σε ένα μπρίκι ίσα για να το αρωματίσουμε δεν το καίμε να μην πικρίσει . Στην τοστιέρα βάζουμε τις φέτες από την μπαγκέτα να γίνουν τραγανές ( εάν θέλετε τις τρίβετε με το σκόρδο για επιπλέον άρωμα)

 

Σερβίρουμε .
Ρίχνουμε στα μπολ ή στο πιάτο με μικρό κουταλάκι λίγες σταγόνες από το αρωματισμένο λάδι, τις τραγανές φέτες μπαγκέτας και μια κουταλιά στο κέντρο από την τυροκαυτερή.

 

 

 

Με εκτίμηση.

 

Μπουρνέλη Αθανασία.

 


Αφήστε Σχόλιο