Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πορτοκάλι, κομμένο στα τέσσερα (ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ, χωρίς τα κουκούτσια)
- ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
- 1 μεγάλο αυγό
- ½ κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 κούπα ζάχαρη
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ μαγειρική σόδα
Πώς το κάνουμε:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 .
- Βάλτε το πορτοκάλι στο μπλέντερ μαζί με το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Προσθέστε αυγό και το βούτυρο.
- Aνακατέψτε τα ξηρά συστατικά μαζί σε ένα ξεχωριστό μπολ.
- Προσθέστε στη συνέχεια στο μίγμα με το πορτοκάλι.
- Ριξτε το μείγμα σε φόρμες για muffin, γεμιστε τα 3 / 4 της φόρμας.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Μοιράσου το!