Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μία γρήγορη…μακαρονάδα..τόσο λαχταριστή που δεν θα πεις όχι…

21 Οκτ Chef, Featured | Σχόλια

 

 

 

Τι θα φτιάξουμε;…

Μία απλή μακαρονάδα του δεκάλεπτου, ειδικά για απρόσμενες επισκέψεις φίλων που θα ήθελες να τους εντυπωσιάσεις.

Σιχαίνομαι την κρέμα γάλακτος εκτός ορισμένων περιπτώσεων και η συγκεκριμένη συνταγή εμφανλίζει μία εξαιρετική ισορροπία μεταξύ υδατανθράκων, πρωτεϊνών, λιπών και εξαιρετικών πηγών ασβεστίου και βιταμίνης C.

Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 10′.

Στο δεκάλεπτο αυτό ψιλοκόβουμε πολύ καλά ένα με δύο φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε ελαφρά σε πολύ λίγο ελαιόλαδο να μαλακώσουν.

Στίβουμε ένα πορτοκάλι για κάθε μερίδα και σβήνουμε τα κρεμμυδάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και κατεβάζουμε από το μάτι για να μην καταστρέψουμε το χυμό και πικρίσει.

 

 

 

 

 

Προσθέτουμε σιγά σιγά θρυμματισμένη φέτα και τη χτυπάμε με το σύρμα εως ότου γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Ούτε πολύ αραιή ούτε πολύ πηχτή.

Προσθέτουμε ελάχιστο μοσχοκάρυδο. μέχρι να κάνουμε τη διαδικασία έχουν γίνει τα μακαρόνια.

Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με την σάλτσα.

Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαντανό.

 

Με εκτίμηση.

Γεωργίου Γιάννης.

 


Αφήστε Σχόλιο