Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ρουτίνα περιποίησης δοντιών.

Δημιουργήστε μια καθημερινή ρουτίνα για τη φροντίδα των δοντιών και του στόματος που περιλαμβάνει…

 

…. ένα καλό βούρτσισμα, τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα • πρωί – βράδυ • ιδανικά θα ήταν και παραπάνω, δλδ, αμέσως μετά από κάθε γεύμα, με μια βούρτσα που καλύπτει τις ανάγκες σας και που φτάνει σε όλα τα σημεία του στόματός σας.

Ολοκληρώστε με τον καθαρισμό των σημείων όπου δεν φτάνει η οδοντόβουρτσα (π.χ. μεσοδόντια διαστήματα) χρησιμοποιώντας οδοντικό νήμα και τέλος χρησιμοποιήστε στοματικό διάλυμα για μια πιο έντονη γεύση φρεσκάδας και για συμπληρωματική προστασία.

Αυτή η διαδικασία δεν παίρνει παραπάνω από 10 λεπτά την φορά αλλά είναι ο πιο αποτελσματικός τρόπος πρόληψης της μικροβιακής πλάκας και της τερηδόνας.

 

Είναι σημαντική και η επιλογή της σωστής οδοντόβουρτσας καθώς και οδοντόκρεμας, εγώ ανάλογα με την περίπτωση του κάθε ασθενή προτείνω και τα αντίστοιχα “εργαλεία” περιποίησης. Η οδοντόκρεμα πρέπει να πρώτα να παρέχει αντιβακτηριδιακή προστασία. Αλλά ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση επιλέγουμε την αντίστοιχη. Για παράδειγμα εάν υπάρχει πρόβλημα ουλίτιδας, χρησιμοποιούμε οδοντόκρεμα που προστατεύει από την ουλίτιδα. Υπάρχουν οδοντόκρεμες για κάθε περίπτωση: για ευαίσθητα ούλα, με θρεπτική δράση, λευκαντικές κ.τ.λ.

 

 

 

 

 

Οδοντόβουρτσες θα συναντήσετε κυρίως τριών ειδών: μαλακή, μέτρια και σκληρή.

Όπως και με τις οδοντόκρεμες έτσι και με τις οδοντόβουρτσες δεν υπάρχει ένας κανόνας αλλά η επιλογή τους γίνεται βάση της κάθε περίπτωσης. Σε γενικές γραμμές θα πρότεινα τη μαλακή, γτ έχω συναντήσει πολλές περιπτώσεις ασθενών, που χρησιμοποιούσαν σκληρή βούρτσα με αποτέλεσμα να τραυματίζουν τα ούλα τους τα οποία έπασχαν από ουλίτιδα.

Ζητήστε από τον οδοντίατρό σας λοιπόν να σας προτείνει τα κατάλληλα εργαλεία για το καθημερινό πρωτόκολλο φροντίδας των δοντιών σας. Αν είστε συνεπείς στο πρόγραμμα θα έχετε ένα λαμπερό καθαρό χαμόγελο και αφορμή λοιπόν να χαμογελάτε συχνότερα!

 

SMILES ARE FREE BUT THEY ARE WORTH A LOT

Με εκτίμηση.

 

Συκά Διονυσία.

Χειρουργός Οδοντίατρος D.D.S.

Αισθητική Οδοντιατρική & Εμφυτεύματα.

 

Πρ. Ηλία 24, Γλυφάδα 166 74   τηλ: 210 9604045

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο