Θες να φτιάξεις ότι πιο γευστικο, δροσερό και φυσικά διαίτης, μπορείς να φανταστείς;
Έχω να σου προτείνω, το σορμπε Ροδάκινο
Τι θα χρειαστείς.
Υλικά.
χυμό απο 1/2 λεμόνι
650 γρ καθαρισμένα ροδάκινα
Πώς το φτιάχνουμε;
Τα παιρνάμε απο το μουλτι για να τα πολτοποιήσουμε – ΟΧΙ εντελώς κρέμα – για να υπάρχουν κάποια μικρα κομματια για την τσαχπινιά !!!
Μολις τα πολτοποιησουμε ρίχνουμε κ το χυμό λεμόνι κ ανακατεύουμε .
Τοποθετούμε το μείγμα σε ενα μπολ (μεταλλικό κατα προτιμηςη ) κ το βάζουμε στην κατάψυξη μεχρι να παγώσει_(περίπου 8 ωρες ανάλογα τον καταψύκτη ).
Καθε μισή ωρα με 40 λεπτα βγάζουμε το μπολ απο την κατάψυξη κ ανακατεύουμε ώστε να ανακατεύουν οι κρύσταλλοι που θα δημιουργηθούν .
Στην αρχή δεν θα πηξει αλλα δεν απογοητευόμαστε ….
… του δίνουμε το χρονο του ….
Οταν παγώσει για πιο εύκολο σερβίρισμα το αφήνουμε να ερθει σε θερμοκρασία δωμάτιο η αν εχουμε χρησιμοποιήσει μεταλλικό δοχείο το βυθίσουμε για δευτερόλεπτα σε ζεστό νερο .
Απολαμβάνουμε σκέτο η με ψιλοκομμένα φρούτα η μεσα σε χυμό .
Καλη απόλαυση .
Με εκτίμηση.
Γεωργοπούλου Κωνσταντίνα.
Μοιράσου το!