Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ή ΧΤΥΠΗΤΗ

31 Οκτ Chef, Featured | Σχόλια

ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ή ΧΤΥΠΗΤΗ

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς…

500γρ φέτα
3πιπεριες κέρατο καυτερές
2.κ/σ γιαούρτι στραγγιχτό
1κ.σ. ξύδι
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κ/γ μπούκοβο

 

 

 

 

Πώς τη φτιάχνουμε…

Πλένουμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς
Έπειτα τις ξεφλουδίζουμε αφαιρούμε και τα σπόρια (εάν μείνουν γίνεται πιο καυτερή) τις βάζουμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο και το ξύδι και τις χτυπάμε. Βάζουμε τη φέτα το γιαούρτι και το μπουκοβο ξαναχτυπάμε και αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει.

Εναλλακτικά χτυπάμε στο μπλεντερ, την φέτα το γιαούρτι και το ελαιόλαδο με TABASCO πράσινο που έχει φτιαχτεί από πράσινες πιπεριές ξύδι και αλάτι.

 

 

 

Μπορούμε επίσης να βάλουμε κόκκινες πιπεριές και άλλα λίγα υλικά
2 πιπεριές φλωρίνης ψημένες και ξεφλουδισμένες (φρέσκιες η εμπορίου)
1 πιπεριά καυτερή
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά πάπρικα
1 κ.γ ρίγανη

Η εκτέλεση είναι η ίδια και η εναννακτική λύση είναι το TABASCO κόκκινο που έχει φτιαχτεί από κόκκινες πιπεριές ξύδι και αλάτι.

 

 

Με εκτίμηση.

 

Μπουρνέλη Αθανασία.

 

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο