Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Αγαπάς τη σοκολάτα;… Τότε, σου βρήκα 4 λόγους για να υπερασπιστείς την αγάπη σου…

Αγαπάς τη σοκολάτα;…

 

Τότε, σου βρήκα 4 σημαντικούς λόγους…για να υπερασπιστείς την επιθυμία σου….

 

 

 

Είναι γνωστό ότι η σοκολάτα λόγω των φλαβονοειδών, τα οποία περιέχουν, τονώνουν την υγεία της καρδιάς.

 

 

 

Ας πάμε να δούμε ακόμη 4 σημαντικούς λόγους…

 

 

image

 

 

1: Η Μαύρη σοκολάτα μπορεί να βελτιώσει την αρτηριακή πίεση και να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη.

Η έρευνα: Μια μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μειωμένη την αντίσταση στην ινσουλίνη και μείωσε σημαντικά την αρτηριακή πίεση. Οι γιατροί δεν γνωρίζουν ακριβώς πόσο σκούρη σοκολάτα θα πρέπει να καταναλωθεί ώστε να να καρπωθούμε τα οφέλη για την υγεία, αλλά αν ακολουθείτε μία ισορροπημένη διατροφή ημερησίως 40 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας αποτελεί ιδανική λύση.

Βυθίστε 4-5 φράουλες σε λιωμένη κουβερτούρα.

 

 

 

image

 

2. Εμφανίζει αντιφλεγμονώδη δράση.

Η έρευνα: Μια μελέτη στο περιοδικό Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι η μαύρη σοκολάτα μειώνει τη φλεγμονή. Μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν στη μελέτη, μείωσε σημαντικά τα επίπεδα των αντιδραστικών C πρωτεΐνης (CRP), μια ουσία που είναι ένας δείκτης της φλεγμονής στο σώμα. Τα επίπεδα της CRP θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τον κίνδυνο για ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου.

 

 

 

image

 

 

3. Μείωση ορμονών του στρές.

Η έρευνα: Μια ελβετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας διαπίστωσαν ότι οι υγιείς άνδρες ηλικίας 20 έως 50 ετών που είχαν δοθεί περίπου 2 ουγγιές μαύρη σοκολάτα δύο ώρες πριν από μια  συνέντευξη εργασίας και ένα τεστ νοητικής αριθμητικής (οι οποίες διεξήχθησαν μπροστά σε ένα ακροατήριο) δεν είχαν αυξηθεί οι ορμόνες του στρες- ηκορτιζόλη και η επινεφρίνη – .

 

 

 

 

 

image

 

4: Η Μαύρη σοκολάτα μπορεί να σας κάνει να νοιώθετε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα.
Η έρευνα: Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης σε μία μελέτη διαπίστωσε ότι η μαύρη σοκολάτα δίνει στους ανθρώπους περισσότερο από ένα αίσθημα του κορεσμού από τη σοκολάτα γάλακτος.

Πιο συγκεκριμένα, δυόμιση ώρες μετά το φαγητό, οι συμμετέχοντες είχαν εντολή να τρώνε όση πίτσα ήθελαν, μέχρι να αισθανθούν πλήρεις.

Όπως αποδείχθηκε, η πρόσληψη θερμίδων των συμμετεχόντων στη μελέτη από την πίτσα ήταν 15 τοις εκατό χαμηλότερη από την ημέρα που έφαγαν την κουβερτούρα.

Και γίνεται ακόμη καλύτερο! Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι μείωσαν την επιθυμία τους για γλυκό, αλμυρό, ή γενικά λιπαρά τρόφιμα !

 

 

Με τιμή.

 

Κριαράς Νικόλαος.

 

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

 

 

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο