Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Η συχνή χρήση παρακεταμόλης από την έγκυο, πιθανόν να εμφανίσει σύνδρομο διάσπασης προσοχής και υπερκινητικότητας στο παιδί της.

 

Εάν η έγκυος,  λαμβάνει σε συχνή βάση παρακεταμόλη,  τότε διπλασιάζει τις πιθανότητες, για την εμφάνιση συνδρόμου διάσπασης προσοχής και υπερκινητικότητας στο παιδί της. 

 

Το συγκεκριμένο συμπέρασμα,  διατυπώθηκε σε πρόσφατο άρθρο,  μίας επιστημονικής έρευνας,  το οποίο δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics. 

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η χρήση παρακεταμόλης για λιγότερο από 8 ημέρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέθηκε με μείωση του κινδύνου, υποδηλώνοντας ότι το αντιπυρετικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι επωφελές όσον αφορά την εμβρυϊκή ανάπτυξη.

 

 

Τέλος,  η πιθανότητα μιας σχέσης μεταξύ της χρήσης της παρακεταμόλης  στη μητέρα και της ADHD “φέρνει στο νου τη σχέση μεταξύ της ασπιρίνης και του συνδρόμου Reye”, γράφει ο Δρ Wolraich, καθηγητής παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα της Οκλαχόμα Σίτι. “Παρόλο που οι συγκρίσεις δεν είναι τέλειες, δεδομένης της σοβαρής νοσηρότητας και του κινδύνου θνησιμότητας που σχετίζεται με το σύνδρομο Reye, αυτό δείχνει πώς η εξεύρεση συσχετίσεων μεταξύ φαρμάκων  και ασθενειών μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα της υγείας”.

 

Η συγκεκριμένη έρευνα,  ακόμη μελετάται και η παρούσα έκθεση, αποτελει αρχική διαπίστωση, χωρίς αυτό  να σημαίνει κάτι για το τελικό συμπέρασμα.

 

Επιμέλεια άρθρου:

 

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος Διατροφολόγος.

 

Το αρχικό  άρθρο,  θα το βρείτε εδώ

 

 

 

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο