Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μάθε τα λάθη, τα οποία κάνεις στο μακιγιάζ σου…

Έιναι φορές που βιάζεσαι να μακιγιαριστείς…

Είναι κάποιες στιγμές που τα υλικά του μακιγιάζ σου δεν σε βοηθάνε…

Είναι εκείνα τα βράδια που αγχώνεσαι αν έχεις κάνει λάθη στο μακιγιάζ σου…

 

Μην ταράζεσαι…

 

Σου έχω τη λύση!!!

 

 

Είμαι η Γιάπαππα Μαίρη-Make Up Artist και μέσω της μόνιμης στήλης μου, της αισθητικής θα σου δίνω λύσεις για ό,τι σε προβληματίζει!

 

 

Πάμε να διορθώσουμε ορισμένα λάθη…

 

 

Make-up και πούδρα:
Ένα λαθος χρώμα στο προσωπο σιγουρα δε θα σας κολακεψει. Πολλες φορες επιλεγουμε ενα δυο τονους πο σκουρο απο το φυσικό μας επειδή μας αρέσει η όψη του ηλιοκαμένου όταν ομως ερχεται σε αντιθεση με το λαιμό, το ντεκολτέ ή τα χέρια μας, μονο ωραία εικόνα δεν είναι.

 

image

 

Φροντιζουμε να διαλέγουμε πάντα μια αποχρωση όσο γίνεται πιο κοντά στο φυσικό μας χρώμα κι εφαρμόζουμε μέχρι το λαιμό για να αποφυγουμε το φαινομενο “μάσκα”.

 

 

Concealer:
Το concealer πρέπει να είναι ενα τονο πιο ανοιχτο από το χρωμα της βάσης. Ειναι λαθος η επιλογη ενος πολυ ανοιχτου concealer σε συνδυασμο με ενα σκουρο δερμα. Οχι μονο δε φωτιζει την περιοχη σωστα, αλλα τονιζει και ολες τις ατελειες.

 

image

 

Σχετικα με την εφαρμογη του, ο πιο συνηθισμενος τροπος ειναι οτιζοντιως στους μαυρους κυκλους ομως δεν ειναι ο σωστος. Για να καλυψουμε τους μαύρους κυκλους δημιουργουμε με το concealer ενα τριγωνο κατω απο το ματι με τη βαση του τριγώνου να είναι κοντά στο κάτω βλεφαρο.

 

 

Τερακοτα:
Στις γυναικες αρεσει το μαυρισμενο δερμα και νομιζουν πως εαν χρησιμοποιησουν τερακοτα σε ολο το προσωπο αντι για πουδρα θα το πετυχουν. Αυτο ειναι λαθος.

 

 

image

 

Το αποτελεσμα ειναι αστειο κ οχι ελκυστικο.

Τερακοτα χρησιμοποιουμε για τυχον διορθωσεις και με καποιες σκιασεις να αναδειξουμε γωνιες του προσωπου.

 

Σκιες:
Πολλοι πιστευουν πως θα επρεπε το χρωμα της σκιας να συνδυαζεται με το χρωμα των ματιων. Όμως, αυτό δεν ειναι σωστο….

 

image

 

Για παραδειγμα: Εαν εφαρμοσουμε μπλε σκια σε μπλε ματια το μονο που θα καταφερουμε ειναι να κρυψουμε το εκτυφλωτικο χρωμα των ματιων. Σκιες σε αποχρωσεις μπλε-πρασινο αναδεικνυουν τα καστανα- μαυρα και οι γηινες αποχρωσεις αναδεικνυουν τα γαλανα-πρασινα ματια.

 

Περιγραμμα χειλιων- Κραγιον:
Το ιδανικο σχημα χειλιων ειναι οταν ανω και κατω χειλος εχουν το ιδιο παχος. Συνηθως το ανω χειλος ειναι πιο λεπτο απο το κατω , τοτε χρησιμοποιουμε το περιγραμμα λιγο πιο εξω απο τη φυσικη γραμμη των χειλιων για να τα φερουμε σε αρμονια.

 

image

 

 

Ομως, δεν πρεπει να υπερβαλλουμε γιατι το αποτελεσμα θα ειναι ψευτικο. Λάθη γινονται συνηθως και στην επιλογη του χρωματος και εντασης του κραγιον. Πρεπει να συνδυαζεται με το υπολοιπο μακιγιαζ, οταν εχουμε εντονα ματια να μακιγιαρουμε απαλα χειλη κ αν θελουμε εντονα χειλη να μακιγιαρουμε απαλα ματια.

 

Ρουζ:
Το ρουζ δεν πρεπει να απλωνεται στα ζυγωματικα και να φαινεται λες κ έχει ενα ορισμένο σχήμα. Απλωνεται κατω απο αυτα. Τα χρωματα που θα χρησιμοποιησουμε πρεπει να ερχονται σε αρμονια με το υπολοιπο μακιγιαζ και με το δερμα μας.

 

image

 

Για παραδειγμα, σε ενα ερυθροδερμο προσωπο δε μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ρουζ σε κοκκινες αποχρωσεις, σκοπος ειναι να δειξουμε υγεια και φωτεινοτητα στο δερμα.

 

Με τιμή.

Γιάπαππα Μαίρη.

Αισθητικός.

 

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο