Τα λαδερά φαγητά, στην περίοδο του καλοκαιριού, είναι το must, της ελληνικής κουζινας !
Η food blogger μας, Κωνσταντίνα – ξαναχτυπά ! με μία λαχταριστή συνταγή.
Εμπιστεύσου την !!!
Τι θα χρειαστείς…
Κουρκουμα
Πάπρικα γλυκιά
Αλάτι -πιπέρι
Μπουκοβο ξερό
Μουστάρδα σε σκόνη
Λιγο καρυ
1 κύβο λαχανικών
Κόβουμε ολα τα λαχανικά σε στικς -Ζουλιέν – εκτός απο τη μελιτζάνα που την κόβουμε στο μέγεθος ζαριού .
Βάζουμε αρκετό κρεμμύδι για να μελώσει το φαγητό μας .
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ενα ταψάκι κ βάζουμε μεσα τα λαχανικά .
Πασπαλιζουμε με τα μπαχαρικά κατα βούληση κ σύμφωνα με τι μας αρέσει περισσότερο .Η πάπρικα δίνει μια γεύση απο Μεξικό ,το καρυ κατι πιο ινδικό οποτε επιλέγουμε αναλόγως ….
Τον κύβο λαχανικών τον λιώνουμε σε ενα ποτηράκι νερο κ περιχύνουμε τα λαχανικά .
Προσοχή με το αλάτι ….!!
Τα μπαχαρικά ειναι τοσο έντονα που θα χρειαστεί πολυ λιγο αλάτι .
Ανακατεύουμε καλα κ κλείνουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο .
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για μια ωρα περίπου .Αν τα θελουμε πιο τραγανά τα ψήνουμε λιγότερο .Τα τελευταία δέκα λεπτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο κ γυρναμε το φούρνο στον αέρα να ξεροψηθουν λιγο .
Ειναι το ιδανικό συνοδευτικό για ψητά κρεατικά αλλα κ γαρίδες .
Με λίγη φέτα ομως ειναι ενα απολαυστικό διαφορετικό κυρίως !!!
Με εκτίμηση.
Γεωργοπούλου Κωνσταντίνα.
Food Blogger.
Μοιράσου το!