Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Πάμε να φτιάξουμε, χανιώτικο μπουρέκι.

08 Σεπ Chef | Σχόλια

Μπουρέκι. Από το τουρκικό borek λέει το λεξικό. Είδος μικρής πίτας. Πολλά εδέσματα της ελληνικής κουζίνας έχουν τούρκικες ονομασίες . Επί τουρκοκρατίας, οι τούρκοι τα υιοθέτησαν και θεώρησαν καλό να τους δώσουν και τούρκικες ονομασίες. Εκτενέστερη αναφορά για το γεγονός είχε γίνει στα ντολμαδάκια.

Η λέξη μπουρέκι λοιπόν μπορεί να είναι τούρκικη , αλλά το κολοκυθομπούρεκο είναι μια χανιώτικη κολοκυθόπιτα που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε.

 

Τι θα χρειαστούμε.

 

πατάτες, κολοκυθια, Δυοσμο, Τοματες, Χανίωτικη μυζηθρα, ελαιόλαδο, αλεύρι για βάση, σισαμι, αλάτι, πιπέρι

 

 

 

 

 

 

 

Πώς το φτιάχνουμε.

 

Η ποσότητα των υλικών θα είναι σύμφωνα με το ταψί που θέλουμε να κάνουμε.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί κ πασπαλιζουμε ελαφρά με αλεύρι στην συνέχεια αφού έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες τις πατάτες κ τα κολοκυθια ξεκινάμε την πρώτη στρώση με τις πατάτες η δεύτερη στρώση είναι με τα κολοκυθια μας ή τομάτα αλεσμενη στο multi να είναι σάλτσα, με Δυοσμο ψιλοκομμένο είναι η τρίτη στρώση ρίχνουμε μια στρώση μυζηθρα κ επαναλαμβάνουμε τα ίδια βήματα για 3στρωσεις.

 

 

 

 

Τελειωνουμε το ταψί με φέτες κολοκυθια κ σισαμι (προεραιτικα σε όποιον αρέσει) ψήνεται στους 180°c σε προθερμασμενο φούρνο για περίπου 2ωρες. ελέγχουμε με πιρούνι τα λαχανικά μας για να δούμε αν έχουν ψηθεί σωστά..

 

Υ. Γ το αλάτι κ το πιπέρι είναι σύμφωνα με το πόσο θέλουμε αλατιζουμε τα υλικά όλα μαζί σε ένα μπολ πριν αρχίσουμε να κάνουμε τις στρώσεις μας στο ταψί!

 

Καλή όρεξη.

 

 

 

Με εκτίμηση.

Βαθυλάκη Μελίνα.

 

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο