Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Πανάδες… Πώς δημιουργούνται και πώς αντιμετωπίζονται.

Πανάδες…

Πώς δημιουργούνται και πώς  αντιμετωπίζονται.

Οι πανάδες, γνωστές και ως μέλασμα απότελουν τις πιο συνηθισμένες δυσχρωμίες του δέρματος κι εμφανίζονται στα πιο εκτεθειμένα στον ήλιο σημεία του προσώπου, όπως τα ζυγωματικά, το μέτωπο και το άνω χείλος.

Η φυσική αντίδραση του οργανισμού μας από την ηλιακή ακτινοβολία γίνεται με μια ουσία που βρίσκεται στα μελανοκύτταρα της επιδερμίδας, τη μελανίνη.Η μελανίνη εμφανίζεται στην επιφάνεια της επιδερμίδας μόλις εκτεθούμε στον ήλιο. Συχνά, λόγω ορμονικών δυσλειτουργιών κάποια μελανοκύτταρα παράγουν περισσότερη μελανίνη, έτσι έχουμε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πανάδων.

 

Εκτός όμως από τις ορμόνες, η φωτοτοξική αντίδραση του δέρματος ευθύνεται επίσης για τη δημιουργία δυσχρωμιών. Η απορρόφηση της ακτινοβολίας από αρώματα, κολονιες, χημικά κι άλλα καλλυντικά δημιουργεί στο δέρμα τέτοιου είδους δυσχρωμίες σε γυναίκες και σε άνδρες.

 

Οι εγκυμονούσες και οι γυναίκες που ακολουθούν κάποια ορμονική θεραπεία κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στην εμφάνιση των πανάδων, ανεξάρτητα από το αν έχουν ανοιχτόχρωμη ή σκούρα επιδερμίδα.

 

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα υποχωρούν και τους καλοκαιρινούς μήνες είναι εντονότερες.

 


Τρόποι αντιμετώπισης:
•Χρήση αντιηλιακού μέχρι 30 δείκτη προστασίας κι ανανέωση του κάθε δύο ώρες.
•Η κρέμα ημέρας και το make up που φοράμε να έχουν αντιηλιακά φίλτρα προστασίας.
•Δεν χρησιμοποιούμε προιόντα που περιέχουν άρωμα σε περιοχές του σώματος που θα εκτεθούν στον ήλιο.
•Επιλέγουμε προιόντα με βιταμίνη C η οποία επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας.
•Συμβουλευόμαστε τον δερματολόγο μας για κάποια καλλυντική αγωγή με ειδικά λευκαντικά προιόντα τα οποία τοποθετούνται μόνο στα σημεία που υπάρχουν πανάδες και συμβάλλουν σταδιακά στον αποχρωματισμό τους ή και για θεραπείες με χρήση laser που υπόσχεται πολύ καλά απότελέσματα στην αντιμετώπιση τους.

 

 

Με τιμή.

 

Γιάπαππα Μαίρη.

 

Αισθητικός.

 

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο