Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ποιός πόνος θέλει ζέστη και ποιος κρύο ;

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να νοιώσουμε ενόχληση μετά από μια προπόνηση, ή ακόμη και να ξυπνήσουμε «πιασμένοι». Η εύλογη απορία όλων είναι πάγος ή έμπλαστρο; Τι από τα δύο θα είναι ωφέλιμο για τη συγκεκριμένη ενόχληση;

 

Ώρα λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

 

Θερμαντική ή έμπλαστρο (αναφέρω ”ή”,  γιατί το ένα αντικαθιστά το άλλο) έχουν θεραπευτικά αποτελέσματα και μας ανακουφίζουν όταν υπάρχει μυϊκός σπασμός, πιο συγκεκριμένα κάποιο πιάσιμο, ψύξη ή λουμπάγκο. Σε αυτές τις περιπτώσεις θέλουμε να αυξήσουμε την αιμάτωση του μυ και να τον χαλαρώσουμε, αυτή ακριβώς την δράση έχουν αυτά τα δυο σκευάσματα. Για να διώξουμε πιο γρήγορα την ενόχληση θα μπορούσε να βοηθήσει ένα ζεστό μπάνιο, ένα μασάζ, καθώς επίσης και η λήξη κάποιου μυοχαλαρωτικού χαπιού.

 

Ο πάγος απο την άλλη είναι απαραίτητος σε θλάσεις, σε διαστρέμματα, σε κακώσεις. Τον χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να μειώσουμε φλεγμονές, οιδήματα, πόνους και αιματώματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστάτε τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα για δεκαπέντε με είκοσι λεπτά η τοποθέτηση πάγου στην περιοχή (φυσικά με τη χρήση πετσέτας και όχι άμεσης επαφής με το δέρμα για να μην προκληθούν εγκάυματα). Αν υπάρχει η δυνατότητα ξεκούρασης καλό θα ήταν να ληφθεί και ένα αντιφλεγμονώδες, αν δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση καλύτερα να το αποφύγετε γιατι το μόνο που θα γίνει θα είναι να καλυφθεί επιφανειακά ο πόνος και υπάρχει κίνδυνος στο μέλλον για χειρότερο τραυματισμό στο ίδιο σημείο.

 

 

NewsDiet.gr

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο