Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Πώς θα αποκτήσετε υγιή, μακριά μαλλιά…

Οι πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι γυναίκες αφορούν τα “μυστικά” για υγιή και μακριά μαλλιά.

Ξεκινήστε να λέτε όχι στα extentions και στα άπειρα “ειδικά προϊόντα”.

Αυτό που πραγματικά χρειάζονται τα μαλλιά σας είναι την υπομονή σας, απαλή μεταχείριση, ελάχιστα βασικά προϊόντα κι έναν υγιεινό τρόπο ζωής. 

 

 

Να είστε ”ευγενικές” με τα μαλλιά σας
Η ποσότητα των προϊόντων υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιείτε δεν σημαίνει τίποτα αν δεν είστε προσεκτικοί στον τρόπο που τα μεταχειρίζεστε. Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη τους είναι το προσεκτικό βούρτσισμα. Ειδικά όταν είναι βρεγμένα τα μαλλιά γίνονται εξαιρετικά εύθραυστα. Γι’ αυτό, όταν τα βουρτσίζετε βρεγμένα καλό είναι να ξεκινάτε τη διαδικασία από κάτω προς τα πάνω. Επίσης, βουρτσίστε τα μαλλιά σας και πριν μπείτε στο ντους για να αποφύγετε το έντονο μπέρδεμα μετά.

 

Σαμπουάν και conditioner
Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε σαμπουάν και conditioner από την ίδια σειρά. Έχουν παρόμοια φόρμουλα και θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα γιατί είναι φτιαγμένα για να συνεργάζονται. Τα σαμπουάν ενδυναμώνουν και προσθέτουν όγκο, ενώ το conditioner τα μαλακώνει και προσθέτει λάμψη. Ξεπλύνετε το conditioner με όσο παγωμένο νερό αντέχετε, με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται η τρίχα και τα μαλλιά λάμπουν περισσότερο.

 

 

 

Βαθιά ενυδάτωση
Εάν έχετε βαμμένα μαλλιά (ειδικά ξανθά) είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε κάποια μάσκα η οποία θα βοηθά στην αποκατάσταση της χαμένης υγρασίας και στην αναδόμηση των τριχών. Εφαρμόστε την μάσκα για 20 λεπτά, 2 φορές την εβδομάδα.

 

Στέγνωμα
Αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν μόνα τους. Μετά το λούσιμο, αφαιρέστε την παραπάνω υγρασία ταμποναριστά με μια πετσέτα. (Προσοχή, μην κάνετε απότομες κινήσεις γιατί θα προκαλέσετε φριζάρισμα και σπασμένες τρίχες) Αν δεν προλαβαίνετε να τα αφήσετε να στεγνώσουν μόνα τους, ρυθμίστε το πιστολάκι στο κρύο και στεγνώστε τα σε απόσταση τουλάχιστον 8 εκατοστών.

 

Ο μύθος του συχνού κουρέματος
Το να κουρεύετε συχνά τα μαλλιά σας, δεν τα βοηθάει να μακρύνουν. Αυτός είναι ένας μύθος που τον έχουμε ακούσει όλοι. Η αλήθεια είναι πως ο ρυθμός με τον οποίο μακραίνουν τα μαλλιά μας είναι γενετικά προκαθορισμένος, άρα το συχνό κούρεμα δεν ενθαρρύνει την ανάπτυξη τους. Κουρέψτε τα μαλλιά σας μόνο όταν οι άκρες τους δεν είναι υγιείς, σε κάθε άλλη περίπτωση αφήστε τα να μακρύνουν!

 

Αφήστε τα μαλλιά σας άλουστα
Το να λούζετε τα μαλλιά σας λιγότερο σημαίνει λιγότερα χημικά, λιγότερη θερμότητα και λιγότερο βούρτσισμα. Το συχνό λούσιμο απομακρύνει τα έλαια που βρίσκονται εκεί για να προάγουν υγιή μαλλιά. 3 φορές την εβδομάδα είναι ότι πρέπει.

 

 

αν θες να μάθεις περισσότερες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ομορφιά σου, κάνε κλικ στη φωτογραφία

 

 

Είστε ό,τι τρώτε
Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Ένας υγιεινός τρόπος ζωής αντανακλάται σε όλα, από το σωματικό σας βάρος μέχρι τα μαλλιά σας. Υγιεινή διατροφή, τακτική σωματική άσκηση και πολύ νερό είναι τρία πράγματα τα οποία πρέπει να εντάξετε στην εβδομαδιαία σας ρουτίνα. Τα πράσινα λαχανικά δρουν ως φυσικά μαλακτικά των μαλλιών. Οι λευκές πρωτεϊνες όπως τα αυγά, το κοτόπουλο και τα ψάρια βοηθούν στην διατήρηση της υγιούς ανάπτυξης τους. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε όσο χρειάζεται.

 

Θερμότητα
Αποφεύγετε όσο μπορείτε το σίδερο για ίσιωμα- μπούκλες και το πιστολάκι. Σίγουρα δεν είναι ότι πιο στυλάτο μια πλεξούδα ή ένας κότσος αλλά αν έχετε αποφασίσει να αποκτήσετε τα μαλλιά που ονειρεύεστε θα πρέπει να ξεκινήσετε από το μηδέν. Σε περιπτώσεις στις οποίες θα πρέπει να  χρησιμοποιήσετε εργαλεία θερμότητας, ρυθμίστε τα στη χαμηλή θερμοκρασία, με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα προκαλώντας λιγότερες ζημιές.

 

 

Επομένως, όπως είπαμε και στην αρχή, δεν υπάρχουν μαγικά προϊόντα για να αποκτήσετε υγιή, μακριά μαλλιά. Χρειάζονται φροντίδα, υπομονή και σύντομα θα δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα!

 

 

 

 

Με εκτίμηση.

 

Γιάπαππα Μαίρη.

 

Αισθητικός.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο