Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Σινεμαδάκι, ταινιούλα, ποπ κορν, καραμέλες, νάτσος… STOP! Ξέρεις πόσες θερμίδες παίρνεις;

Έχεις απόψε ραντεβού…

Πόσο λατρεύεις το σινεμά!

Και δεν είναι μόνο οι αναπαυτικές θέσεις, η μεγάλη οθόνη και ο ήχος κρύσταλλο. Είναι όλη η διαδικασία.

Από το σπίτι που θα ανοίξεις με την κολλητή το internet να βρείτε σε ποια ταινία θα πάτε, μέχρι το ποπ κορν και κόκα κόλα που θέλεις να πάρεις για να απολαύσεις την ταινία.

 

 

Ποπ κορν, νάτσος με τυρί και καραμελάκια και η βραδιά αναμένεται φαντασμαγορική.

Γνωρίζεις όμως με πόσες θερμίδες θα φύγεις από την κινηματογραφική αίθουσα;

 

Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς κάνει τον υπολογισμό για σένα και σου δίνει εναλλακτικές λύσεις!

 

 

1. ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΣΙΟ ΘΡΙΛΕΡ… Βιάζεσαι να είσαι στον κινηματογράφο στην ώρα σου. Κι οταν λέμε στην ώρα σου, εννοούμε να έχεις την άνεσή σου να περάσεις από το shop με το ποπ κορν. Αλλά και να μην ήθελες να πάρεις κάτι, η μυρωδιά του βούτυρου και του τυριού σε τραβάει μέχρι εκεί. Με τόση ουρά, σύντομα σε βλέπω να τρέχεις με το μεγάλο χάρτινο κουτί ποπ κορν στα χέρια να βρεις την είσοδο της ταινίας. Μη χάσεις και τα προσεχώς!

Τι ταινία είπαμε θα δεις; Γιατί μόλις μάθεις πόσες θερμίδες έχει το ποπ κορν θα μετατραπεί αυτόματα σε θρίλερ!

 

Ποπ Κορν με τυρί και βούτυρο – 360 θερμίδες! “Το ποπ κορν με βούτυρο και τυρί, περιέχει κενές θερμίδες και λιπαρά, τα οποία επιβαρύνουν την υγεία του οργανισμού προσβάλλοντας την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς” εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς.

Βρες τη λύση: Κακά τα ψέματα: Σινεμά χωρίς ποπ κορν είναι πιστολάκι χωρίς μπρίζα! Δεν έχει γούστο. Ψάξ’ το λίγο και σίγουρα θα βρεις συσκευασία με ποπ κορν χωρίς βούτυρο, και ψημένα σε λάδι. Εκείνα έχουν μόλις 120 θερμίδες.

 

 

 

 

 

2. ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΣΠΛΑΤΕΡ! Τα ποπ κορν είναι για τους κοινούς θνητούς. Αν δεν έχεις απολαυστικά νάτσος από καλαμπόκι με μπόλικο λιωμένο τυρί chedar, τότε δεν ευχαριστιέσαι ταινία. Ειδικά εκείνη η πικάντικη τυρένια γεύση που γαργαλάει τον ουρανίσκο σου είναι πλεόν συνυφασμένη με dolby surround και κινηματογράφο.

Αν δεν έχεις επιλέξει τουλάχιστον το Kill Bill, τότε μη σου κακοφανεί που θα αισθανθείς το σπαθί του σαμουράι να σου καίει τον ώμο! Γιατί; Μα επειδή επέλεξες νάτσος φυσικά!!

 


1 μερίδα Νάτσος με τυρί – 250 θερμίδες
. “Το ψημένο σε μεγάλη θερμοκρασία τυρί από τα νάτσος, έχει χάσει κάθε πολύτιμη οργανοληπτική αξία, η οποία θα ενισχύσει την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού και επίσης το ψημένο αμυλώδες νάτσος το οποίο έχει βουτυρωθεί, προσφέρει μόνο ”κακά” λιπαρά τα οποία σίγουρα δεν τα θέλει κανείς μέσα του. Θερμιδικώς, μία απλή συσκευασία νάτσος με τυρί των 30γρ, προσφέρει 250 θερμίδες και 9.4 γρ λίπους” εξηγεί ο κ. Κριαράς.

 

Βρες τη λύση: Τι θα έλεγες αν αντί για νάτσος απολάμβανες ένα λαχταριστό κομμάτι πίτσα μαργαρίτα. “Η προτίμηση της απλής pizza, δρά και ευεργετικά στο οργανισμό (αντικαρκινική δράση) αλλά και γευστικά (ίδια προιόντα με την επιλογή νάτσος, απλά πιο αγνά και σωστά παρασκευασμένα). Ένα μικρό τρίγωνο pizza μπορεί να προσφέρει τις ίδιες θερμίδες αλλά δρα ευεργετικά στον οργανισμό μας” επισημαίνει ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς.

 

3. ΓΛΥΚΟ ΡΟΜΑΝΤΖΟ! Τα αλμυρά σνακ δεν σε τρελαίνουν. Αντίθετα μπορείς να περάσεις ώρες μπροστά στο bar με τα καραμελάκια και να βάζεις με τη… σέσουλα! Αρκουδάκια, φιδάκια, σοκολατένια, λαστιχένια με δεκάδες γεύσεις. Δεν υπάρχει πιο ωραίο συνάισθημα από ένα γλυκό μαλακό καραμελάκι στο στόμα την ώρα που ο Johnny Depp φιλάει την Angelina Jolie στο τρένο για τη Βενετία!

Είσαι σίγουρη πως θα παρακολουθήσεις ρομαντική ταινία; Μήπως με τόσα καραμελάκια το έργο γίνει δράμα;


1 (ΕΝΑ και μόνο ΕΝΑ) καραμελάκι – 85 θερμίδες
. “Τα καραμελάκια είναι άκρως καταστροφικά τόσο στην πορεία του βάρους μας, όσο και στη υγεία των δοντιών μας” εξηγεί ο διαιτολόγος.

Βρες τη λύση:
Αν είναι αγαπημένη συνήθεια να παίρνεις κάτι γλυκό, τότε δοκίμασε 1 μπάρα δημητριακών που έχει το πολύ 90 θερμίδες. Ξέρω δεν είναι ίσως το ίδιο απολαυστική. Εκτός όμως από τις θερμίδες που γλιτώνεις, παίρνεις και περισσότερη ενέργεια, η οποία δεν θα σε κάνει να πεινάσεις τόσο γρήγορα!

ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

 

Με τιμή.

Κριαράς Νικόλαος.

 

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

 

 

source.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο