Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Τα σνακ χαμηλών θερμίδων… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΥΓΙΕΙΝΑ. . .

Ερευνητές του Purdue University μελέτησαν τις επιδράσεις των συνθετικών υποκατάστατων λίπους, όπως είναι η olestra, στην απώλεια βάρους.

Τα υποκατάστατα αυτά χρησιμοποιούνται συνήθως στα πατατάκια με χαμηλές θερμίδες ή σε άλλα τρόφιμα που υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα υποκατάστατα λίπους μπορούν να παρέμβουν στην ικανότητα του σώματος να ελέγχει την πρόσληψη τροφής, οδηγώντας σε ανεπαρκή χρήση των θερμίδων και σε απόκτηση βάρους.

Μελέτη που έγινε σε αρουραίους, έδειξε ότι τα τρωκτικά που κατανάλωσαν κανονικά λιπαρά και συνθετικές λιπαρές τροφές πήραν περισσότερο λιπώδη ιστό από ότι τα τρωκτικά που τράφηκαν μόνο με κανονικά λιπαρά.

Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να βιώσουν το ίδιο πρόβλημα, καθώς οι βιολογικές τους αντιδράσεις στο φαγητό είναι παρόμοιες με αυτές των αρουραίων. Οι επιστήμονες βρήκαν τα ίδια αποτελέσματα και σε άλλες μελέτες όπου έγινε χρήση τεχνητών γλυκαντικών ουσιών.

Τα καλά νέα για όσους τρώνε υγιεινά, είναι ότι οι αρουραίοι που έφαγαν φυσικές τροφές με χαμηλά λιπαρά και μετά έφαγαν πατατάκια, δεν παρουσίασαν αύξηση στο βάρος τους, αποδεικνύοντας ότι μπορείτε να φάτε ένα «απαγορευμένο» έδεσμα μια στο τόσο, ενώ παράλληλα διατηρείτε τον υγιεινό τρόπο διατροφής σας.

Με τιμή.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο