Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Τι ποτό… να επιλέξω στη βραδινή μου έξοδο;

Αρκετοί από εσάς, πραγματοποιώντας ένα πρόγραμμα διατροφής ή κάποια άλλη μορφής ειδικής δίαιτας, θα έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι αυτό το ποτό το οποίο θα μπορέσετε να καταναλώσετε σε μια βραδινή σας έξοδο άφοβα και χωρίς να προσλάβετε τις λεγόμενες στην διαιτητική ‘’άδειες’’ θερμίδες.

Τον τελευταίο καιρό αρκετός κόσμος στρέφεται στην κατανάλωση του ποτού τζιν σε συνδυασμό με χυμό στημένου λεμονιού, ως λύση για την αποφυγή πρόσληψης των παραπάνω θερμίδων και ως λιποδιαλυτό ρόφημα, γεγονότα τα οποία δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια.

Οπότε μιλάμε για έναν μύθο του οποίου την εγκυρότητα μπορούν να τη δείξουν οι αριθμοί.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι 100 ml του αλκοολούχου ποτού τζίνισοδυναμεί με 250 Kcals (θερμίδες), αριθμός ο οποίος δεν παρουσιάζει μεγάλη διαφορά από διάφορα γνωστά σε όλους ποτά όπως π.χ. το ουίσκι του οποίου τα 100 ml ισοδυναμούν με 275 Kcals, της βότκας της οποίας τα 100 ml ισοδυναμούν με 295 Kcals (θερμίδες),

το ρούμι με 231 Kcals / 100 ml και της μπύρας της οποίας ένα μπουκάλι 500 ml ισοδυναμεί με 210 Kcals.

Επίσης είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι 75 ml τσίπουρου (25άρι), ισοδυναμεί περίπου με 210 Kcals.

Το αλκοολούχο ποτό το οποίο θα μπορέσετε να καταναλώσετε άφοβα κατά τη διάρκεια της νυχτερινής σας εξόδου είναι 1 ποτήρι κόκκινο ή λευκό κρασί με βαρύτητα στο κόκκινο, του οποίου τα 100 ml ισοδυναμούν από 85-130 Kcals ανάλογα με το ποσότητα αλκοόλης του 10-15%.

Κόκκινο κρασί

Οι μελέτες και οι έρευνες  που αφορούν στο κόκκινο κρασί επιδεικνύουν θεαματικά αποτελέσματα.

Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί την ημέρα προστατεύει την υγεία μας, από πολλές σύγχρονες ασθένειες, λόγω των συστατικών του, τα οποία είναι ευεργετικά για τα αιμοφόρα αγγεία μας.

Έρευνες και διάφορες παγκόσμιες μελέτες έδειξαν ότι το κόκκινο κρασί έχει ιδιαίτερα ευεργετικές δράσεις στο κυκλοφορικό σύστημα και υποστηρίζουν ότι το κόκκινο κρασί σε μικρή ποσότητα:

– μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη

– παρεμβαίνει και εμποδίζει τα διάφορα στάδια γένεσης του καρκίνου

– παρατείνει τη ζωή

– βοηθά στην αντιμετώπιση της χρόνιας βρογχίτιδας και του εμφυσήματος

– αποτελεί ασπίδα για τα άτομα που έχουν προδιάθεση για διαβήτη.

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε εδώ ότι το κόκκινο κρασί έχει όλες αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει και όχι του αλκοόλ του.

Γι ‘ αυτό το λόγο δεν πρέπει η κατανάλωση του κρασιού να ξεπερνά τα πέντε με έξι κατά τη διάρκεια της μιας εβδομάδας.

 

NewsDiet.gr

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο