Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

5 συμβουλές από τον Gebrselassie για όσους θέλουν να κάνουν μαραθώνιο

 

 

του Haile Gebrselassie

Haile Gebrselassie

 

Έτρεχα επαγγελματικά για 25 χρόνια και θα συνεχίσω να τρέχω γιατί είναι κάτι που χρειάζεται το μυαλό και το σώμα μου.

Υιοθετήστε ένα υγιεινό τρόπο ζωής 

Επικεντρωθέιτε αρχικά στο να έχετε γενικά ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Οτιδήποτε και αν κάνετε κατά την διάρκεια της ημέρας φροντίστε να  είστε συνεχώς σε κίνηση, προσέξτε την ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού σας, μείνετε ενυδατωμένοι και φροντίστε να κοιμάστε καλά.

Ο μαραθώνιος είναι μια πρόκληση για το σώμα και το μυαλό

Οι δρομείς στην Αφρική όταν θέλουν να περιγράψουν την πρόκληση του μαραθωνίου χρησιμοποιούν την φράση » Ο μαραθώνιος είναι μαραθώνιος» (“Marathon is marathon”). Ο μαραθώνιος είναι ένα απρόβλεπτο και σκληρό αγώνισμα γι’ αυτό πρέπει να είστε μετριόφρων άλλα και αποφασισμένοι ταυτόχρονα. Πολλά πράγματα τα οποία δεν μπορείτε να ελέγξετε πιθανών να συμβούν σε ένα μαραθώνιο και εκεί παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το πως θα αντιμετωπίσετε τα όσα προκύψουν. Εκπαιδεύστε το μυαλό σας, προσπαθήστε να «ξεγελάσετε» το σώμα σας και να προσποιηθείτε πως απολαμβάνετε οτιδήποτε συμβαίνει κατά την διάρκεια της κούρσας. Σκεφτείτε πράγματα που σας ενθαρρύνουν όπως τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αναλογιστείτε την προπόνηση και την επίπονη προετοιμασία που κάνατε  για τον αγώνα. Είναι όλα μέσα στο μυαλό σας.

 

 

 

Κάντε προπόνηση ενδυνάμωσης

Δεν είναι επωφελής μόνο για τους σπρίντερς και του άλτες αλλά και για του δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Είχα δημιουργήσει την δικιά μου αίθουσα ενδυνάμωσης δίπλα στο γραφέιο μου όπου προπονόυμουν αρκετές φορές την εβδομάδα όντας επαγγελματίας αθλητής.

Χρησιμοποιήστε τον σωστό εξοπλισμό

Το τρέξιμο δεν απαιτεί κάποιον πολύ ιδιαίτερο εξοπλισμό. Το βασικό είναι να έχετε ένα ζευγάρι παπούτσια υψηλής ποιότητας. Μεριμνήστε για την αντικατάσταση τους κάθε έξι περίπου  μήνες ή όταν συμπληρώσουν 500χλμ προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο τραυματισμό λόγω της φθοράς τους και κατ’ επέκταση της μειωμένης προστασίας που παρέχουν στο πόδι σας.

Κάντε το τρέξιμο αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σας

Κάντε το τρέξιμο μέρος της ρουτίνας σας. Ακόμα και τις μέρες που είμαι ιδιαίτερα πιεσμένος ξεκινάω την μέρα μου με τρέξιμο καθώς με βοηθά  να αποβάλλω το στρες, να χαλαρώσω το μυαλό μου και να σκεφτώ τα σημαντικά πράγματα που έχω να κάνω.

 

πηγή:

www.runtastic.com

www.runnersclub.gr

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο