Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

6 super συνταγές, για να ”ανοίξουν” τα μαλλιά σας !!!

”ΞΑΝΟΙΞΤΕ” ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ!!!

 

 

 

 

      

Συνταγή Νο1 : Μέλι & Ξύδι

Τι θα χρειαστείτε: 2 φλιτζάνια αποσταγμένο ξίδι, 1 φλιτζάνι μέλι, 1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας κάρδαμο ή κανέλα

Τρόπος Παρασκευής: Απλά πρέπει να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους και στη συνέχεια εφαρμόστε το μείγμα σε βρεγμένα μαλλιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία χτένα με αραιά δόντια για να κατανείμετε σε όλο το μήκος των μαλλιών ομοιόμορφα το μείγμα. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με ένα σελοφάν ή ένα σκουφάκι και αφήστε το προϊόν να δράσει όλη νύχτα.
Δεν χρειάζεται να καθίσετε στον ήλιο για να ξανοίξουν τα μαλλιά σας διότι το μέλι περιέχει μικρή ποσότητα υπεροξειδίου του υδρογόνου η οποία βοηθά στη λεύκανση. Η κανέλα απ’την άλλη σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο ενισχύει το αποτέλεσμα λεύκανσης.

 

Συνταγή Νο 2: Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι μία εξαιρετική λύση για φυσικό ξάνοιγμα και παράλληλα προσφέρει μια σειρά από ευεργετικές ιδιότητες που θα διατηρήσουν τα μαλλιά σας λεία και υγιή.

Τρόπος Παρασκευής: Βράζουμε νερό και τοποθετούμε το χαμομήλι μέσα για περίπου 10 λεπτά. Μόλις το χαμομήλι κρυώσει, απλώνουμε στα μαλλιά μας με ένα βαμβάκι ή με τα χέρια και το αφήνουμε για για 15 λεπτά κατα προτίμηση σε μέρος που έχει ήλιο. Μπορεί να θέλετε να το κάνετε αυτό 2 ή 3 φορές πριν το λούσιμο ή να ξεβγάζετε τα μαλλιά σας με αυτό στο τέλος του λουσίματος.

 

Συνταγή Νο 3: Μαγειρική Σόδα

Η Μαγειρική σόδα είναι πραγματικά ένα πολύ καλό προϊόν όσον αφορά το “καθάρισμα” της τρίχας από κάθε χημικό συστατικό αλλά και το σταδιακό ξάνοιγμα των μαλλιών.

Τρόπος Παρασκευής: Η διαδικασία με τη σόδα είναι λίγο χρονοβόρα, δεν ξανοίγει δηλαδή αμέσως τα μαλλιά αλλά αν τη χρησιμοποιείτε περίπου μία φορά κάθε εβδομάδα, βοηθά στο να παραμένουν τα μαλλιά σας καθαρά από χημικές ουσίες και σταδιακά ανοίγει το χρώμα των μαλλιών.

 

Συνταγή Νο 4: Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τα μαλλιά σας. Όχι μόνο ξανοίγει το χρώμα των μαλλιών αλλά παράλληλα βοηθά στην υγεία και τη λάμψη της τρίχας.

Τρόπος Παρασκευής: Απλώς πάρτε περίπου 8 ή 9 δισκία βιταμίνης C, θρυματίστε τα και αναμείξτε τα με το αγαπημένο σας σαμπουάν. Λουστείτε ως συνήθως και έπειτα χρησιμοποιήστε ένα conditioner κατάλληλο για το δικό σας τύπο μαλλιών.

 

Συνταγή Νο 5: Ξύδι

Χρησιμοποιείστε 1 μέρος ξύδι με 6 μέρη νερό πριν το τελευταίο ξέβγαλμα των μαλλιών σας στο λούσιμο. Αφήστε περίπου 15 λεπτά και έπειτα ξελύνετε με άφθονο νερό.

Τρόπος Παρασκευής: Η διαδικασία του ξανοίγματος με αυτό τον τρόπο μπορεί να πάρει αρκετό καιρό οπότε μην την επιλέξετε εάν θέλετε ένα άμεσο αποτέλεσμα. Όσο για τη μυρωδιά μετά το λούσιμο. δεν μπορώ να σας υποσχεθώ ότι δεν θα μυρίουν τα μαλλιά ξύδι οπότε επιλέξτε ξύδι μηλίτη που έχει πιο απαλή μυρωδιά.

 

Συνταγή Νο 6: Λεμόνι

Η συνταγή της ”γιαγιάlemons” για ξανθά μαλλιά.

Τρόπος Παρασκευής: Σε ένα φλιτζάνι νερό προσθέστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και εφαρμόστε στα μαλλιά σας. Στη συνέχεια, απλά καθίστε στον ήλιο μέχρι να στεγνώσουν τα μαλλιά σας.

 

 

 

Με εκτίμηση.

 

Γιάπαππα Μαίρη.

 

Αισθητικός.

 

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο