Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Τα μήλα είναι πλούσια σε κουερσετίνη . Το πιο δυνατό όπλο για την θωράκιση της υγείας σου.

 

Τα μήλα είναι πλούσια σε “κουερσετινη”.

Μάθε τα οφέλη της Κουερσετίνης στην υγεία.

 

 

 

Έχει ισχυρές αντικαρκινικές δράσεις

Η κουερσετίνη φαίνεται να έχει χημειοπροστατευτική δράση και ένα μοναδικό αντιπολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα σε καρκινικά κύτταρα, καθιστώντας την αποτελεσματική προσθήκη σε οποιαδήποτε φυσική προσέγγιση θεραπείας του καρκίνου. Τα προστατευτικά αποτελέσματα της κουερσετίνης προκύπτουν από τη διαμόρφωση οδών EGFR ή των υποδοχέων οιστρογόνων.

 

Μειώνει την Φλεγμονή

Τα φλαβονοειδή, όπως η κουερσετίνη είναι σημαντικά αντιφλεγμονώδη επειδή λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά, πράγμα που σημαίνει ότι κυριολεκτικά καταπολεμούν τη φυσική διαδικασία της “οξείδωσης” που συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου καθώς γερνάμε. Η κουερσετίνη μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει η βλάβη των ελευθέρων ριζών, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά τον τρόπο λειτουργίας των κυττάρων , συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής των κυτταρικών μεμβρανών, της αλλαγής του τρόπου λειτουργίας του DNA, της αύξησης των κυτταρικών μεταλλάξεων και γενικά, της υγείας των κυττάρων.

Καταπολεμά τις αλλεργίες

Η κουερσετίνη είναι ένα φυσικό αντιισταμινικό και ένα αντιφλεγμονώδες, καθιστώντας το αποτελεσματικό για τη φυσική μείωση των επιπτώσεων των εποχιακών και τροφικών αλλεργιών, συν το άσθμα και τις δερματικές αντιδράσεις. Οι ισταμίνες είναι χημικά που απελευθερώνονται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ανιχνεύει αλλεργία ή ευαισθησία και είναι αυτά που προκαλούν τα δυσάρεστα συμπτώματα που αντιμετωπίζουμε κάθε φορά που το σώμα έχει αλλεργική αντίδραση. Η κουερσετίνη μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της απελευθέρωσης ισταμινών

Υποστηρίζει την καρδιαγγειακή υγεία

Λόγω της ικανότητάς της να μειώνει τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες, η quercetin φαίνεται να είναι επωφελής για άτομα με διαταραχές που σχετίζονται με την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Για παράδειγμα, η κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών με βαθιές χρωστικές που περιέχουν φλαβονοειδή συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, ακόμη και θανάτου, σε ηλικιωμένους ενήλικες.

 

 

 

-Βοηθά στην καταπολέμηση του πόνου

Η λήψη τροφίμων πλούσια σε quercetin μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του πόνου που σχετίζεται με τις αυτοάνοσες καταστάσεις, όπως η αρθρίτιδα, καθώς και οι λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του προστάτη και του αναπνευστικού συστήματος. Αυτό συμβαίνει επειδή η κουερσετίνη μειώνει τον φλεγμονώδη πόνο. Υπάρχουν κάποιες αποδείξεις ότι τα άτομα που βιώνουν πόνο της ουροδόχου κύστης από λοιμώξεις (επείγουσα ανάγκη ούρησης, πρήξιμο και κάψιμο) έχουν λιγότερα συμπτώματα όταν καταναλώνουν τρόφιμα πλούσια με quercetin.

Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της αντοχής

Η κουερσετίνη προστίθεται σε ορισμένα αθλητικά συμπληρώματα επειδή πιστεύεται ότι συμβάλλει στην αύξηση της αθλητικής απόδοσης και της αντοχής, πιθανώς λόγω των θετικών επιδράσεών της στη ροή του αίματος. Επίλεξε πριν την προπόνηση σου, 3μηλα!

Τα αντιοξειδωτικά, όπως η κουρσετίνη μπορούν να ενισχύσουν τη φυσική απόδοση, καθώς βοηθούν στην αύξηση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων, τα οποία μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους μυς και τους ιστούς των αρθρώσεων.

Βοηθά στην προστασία της υγείας του δέρματος

Η quercetin είναι ικανή να εμποδίσει τα “ιστιοκύτταρα”, τα οποία είναι κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που είναι κρίσιμα για την ενεργοποίηση των αλλεργικών αντιδράσεων, της φλεγμονώδους νόσου και της αυτοάνοσης νόσου, βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις επιπτώσεις διαταραχών, όπως η δερματίτιδα και η φωτοευαισθησία. Τα φλαβονοειδή, όπως η κουερκεστίνη εμποδίζουν την απελευθέρωση πολλών προφλεγμονωδών κυτοκινών, όπως η IL-8 και TNF, που βοηθούν να σταματήσουν τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη φλεγμονή του δέρματος, ακόμη και σε άτομα που δεν βρίσκουν ανακούφιση από άλλες συμβατικές θεραπείες.

 

Με εκτίμηση.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο