Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Τι να τρως, ανάλογα με τον σωματότυπο σου.

 

Όλοι οι τύποι σώματος είναι μοναδικοί και όμορφοι, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι άνθρωποι αποθηκεύουν λίπος σε ορισμένες περιοχές του σώματός τους;

Ορισμένες γυναίκες έχουν μια τάση να κερδίζουν βάρος γύρω από τη μέση τους, άλλες γύρω από τους γοφούς και τους μηρούς τους.

 

 

 

Όλοι έχουμε τις “προβληματικές περιοχές” και τα ζητήματα απώλειας βάρους που βασίζονται στον τύπο του σώματός μας.

 

 

 

Αυτό το σχήμα σώματος χαρακτηρίζεται από στενούς γοφούς και απροσδιόριστη μέση.

Αν και είναι λιγότερο πιθανό να κερδίσετε βάρος, θα πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τρόφιμα με υγιή λίπη (αβοκάντο, αμύγδαλα, σολομό, κλπ.) Και φυτικές πρωτεΐνες.

 

 


Αν αυτός είναι ο τύπος του σώματός σας, τότε έχετε την τάση να κερδίζετε βάρος στη μέση σας. Ως εκ τούτου, η τέλεια διατροφή για σας είναι να τρώτε λίγο και συχνά. Δηλαδή, φάτε έξι φορές την ημέρα, αλλά μειώστε τις μερίδες σας.

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, φρούτα, λαχανικά, βιταμίνη C και γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Εάν τρώτε γιαούρτια, βεβαιωθείτε ότι είναι αυτά που βοηθούν στη ρύθμιση της πέψης σας.

Πρέπει να αποφεύγονται τα τρόφιμα που παράγουν φυσικό αέριο και οίδημα, όπως το γρήγορο φαγητό, το ψωμί με σπόρια και ορισμένα λαχανικά.

 


Ένα σώμα με σχήμα αχλαδιού χαρακτηρίζεται από μια πολύ μεγαλύτερη μέτρηση ισχίου από τη μέτρηση της μεσης. Οι άνθρωποι με αυτό το σχήμα σώματος τείνουν να κερδίζουν βάρος γύρω από τους γοφούς και τους μηρούς τους και μπορεί να εμφανήσουν έντονη κατακράτηση νερού.

Καταναλώστε το κρέας, τα ψάρια, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Αποφύγετε τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο Με άλλα λόγια, μειώστε την πρόσληψη αλατιού και αποφύγετε επίσης τα εξευγενισμένα τρόφιμα.

 

 

 

Ενώ αυτό είναι το πιο επιθυμητό σχήμα σώματος, οι γυναίκες που έχουν το συγκεκριμένο σχήμα τείνουν να αυξάνουν το βάρος τους ομοιόμορφα σε όλο το σώμα τους και να μην έχουν μυϊκό τόνο.

Διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να έχετε υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, επομένως συνιστάται να επιλέξετε τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και να τρώτε πέντε με έξι μικρά γεύματα την ημέρα. Τρώτε περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά και καταναλώνετε άπαχες πρωτεΐνες.

 

Επιμέλεια άρθρου: 

 

Κριαράς Νικόλαος.

 

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

 

 

 

Το παρόν άρθρο,  αναδημοσιεύεται αυτούσιο από ΕΔΩ

 

https://brightside.me/inspiration-health/how-to-eat-right-for-your-body-shape-323460/

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο