Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Τι ξέρεις για τη συντήρηση των τροφίμων σου;

Έχεις αγοράσει τα τρόφιμα σου, κρέας – τυρί – γαλακτοκομικά – ψάρι κλπ κλπ αλλά δεν ξέρεις πόσο θα διατηρηθούν και ποιά διαδικασία θα ακολουθήσεις, ώστε να τα συντηρήσεις σωστά;

 

 

Το τυρί, θα συντηρηθεί περίπου 4 εβδομάδες στο ψυγείο και εφτά μήνες στην κατάψυξη.

Το γιαούρτι, αντέχει περίπου είκοσι πέντε ημέρες στο ψυγείο αλλά μην σκεφτείς τη λύση της κατάψυξης, θα το καταστρέψεις.

 

 

 

 

Το γάλα, στο ψυγείο αντέχει περίπου πέντε ημέρες και στην κατάψυξη περίπου 45 ημέρες.

Το ωμό αυγό, στο ψυγείο τρείς εβδομάδες και το βρασμένο μία εβδομάδα αλλά ποτέ στην κατάψυξη και στις δύο περιπτώσεις.

 

 

 

 

 

Το ψωμί, στο ψυγείο διατηρείται έως τρείς εβδομάδες στην ψύξη και τρείς μήνες στην κατάψυξη.

 

Τα ψάρια ή και τα θαλασσινά, στην ψύξη περίπου δύό ημέρες και έως έξι μήνες στην κατάψυξη. Ο κανόνας της ψύξης, ισχύει και για τα ψημένα αλλά δεν υφίσταται η σύντηρηση για μεγαλύτερο διάστημα τύπου κατάψυξης.

 

 

 

 

Το ωμό κοτόπουλο έως δύο ημέρες στην ψύξη και έως δέκα μήνες στην κατάψυξη. Αν το ψήσεις το κοτόπουλο, τότε μεγαλώνει το διάστημα συντήρησης στην ψύξη κατα δύο ημέρες αλλά μειώνεται στη φάση της κατάψυξης περίπου στο μισό.

 

Τα φρούτα και τα λαχανικά, στο ψυγείο, διατηρούνται εως μία εβδομάδα και στην κατάψυξη έως οκτώ μήνες.

 

 

 

 

Με εκτίμηση.

 

Κριαράς Νικόλαος.

 

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

 


Αφήστε Σχόλιο