Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Το κάπνισμα ακόμα και ενός τσιγάρου την ημέρα αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Για τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι το κάπνισμα μόνο ενός ή δύο τσιγάρων την ημέρα φέρει ελάχιστο καρδιαγγειακό κίνδυνο, μια ισχυρή νέα μελέτη υποστηρίζει ότι μόνο αν διακοπεί το κάπνισμα, θα έχει ουσιώδες αποτέλεσμα.

 

Οι ερευνητές ανέμεναν ότι το κάπνισμα ενός τσιγάρου την ημέρα θα σχετίζεται με περίπου το 5% του πλεονάζοντος σχετικού κινδύνου καπνίσματος 20 τσιγάρων ημερησίως, αλλά διαπίστωσαν ότι στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει το 46% του πλεονάζοντος κινδύνου στους άνδρες και του 31% γυναίκες.

 

 

 

 

Η σύνδεση του ενός τσιγάρου και του εγκεφαλικού επεισοδίου την ημέρα ήταν 41% για τους άνδρες και 34% για τις γυναίκες.

Περαιτέρω, το κάπνισμα 20 τσιγάρων ημερησίως εκτιμάται ότι αυξάνει τον κίνδυνο στους άνδρες κατά 104%  και σε γυναίκες κατά 184%.

 

 

 

 

Ο ερευνητής, υποστηρίζει ότι παρόλο που τα ηλεκτρονικά τσιγάρα παρέχουν μειωμένα επίπεδα καρκινογόνων, η έγκριση των κανονιστικών ρυθμίσεων θα πρέπει να παραμείνει για τις συσκευές και ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα προϊόντα θερμικής καύσης δεν πρέπει να προωθούνται για «μείωση βλαβών» με το σκεπτικό ότι οδηγούν τους ανθρώπους να καπνίζουν λιγότερα τσιγάρα, επειδή οι απλές μειώσεις στην κατανάλωση τσιγάρων είναι απίθανο να έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία και η διπλή χρήση τσιγάρων και ηλεκτρονικών τσιγάρων μπορεί να εκθέσει τους καπνιστές σε αυξημένο συνολικό κίνδυνο.

Ίσως το πιο σημαντικό σημείο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι εάν ένας καπνιστής απλώς υποκαθιστά μερικά τσιγάρα με ηλεκτρονικά τσιγάρα αλλά συνεχίζει να καπνίζει κανονικά τσιγάρα, πιθανότατα δεν μειώνει τον κίνδυνο τους.

 

 

Με εκτίμηση.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

 

 

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

 

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο