Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Νηστίσιμα cupcakes σταφιδόψωμο !!!

16 Απρ Chef | Σχόλια

 

 

Τη μαγειρική την απολαμβάνεις καλύτερα όταν τη μοιράζεσαι. Γιατί αλλιώς τι νόημα θα είχε να βάζεις όλη σου την τέχνη για ένα γλυκό, αν δεν υπάρχει κανείς εκεί να το δοκιμάσει και να σε επιβραβεύσει; Ένα νηστίσιμο αφράτο σταφιδόψωμο από τα χεράκια της ξαδέρφης μας της Άννας.

 

Από σόι άλλο τίποτα εδώ στο cookle, αλλά και καλούς φίλους που από την πρώτη στιγμή θέλησαν να βοηθήσουν, να συμμετέχουν. Γι’ αυτό και εμείς αποφασίσαμε να βάζουμε τις δικές τους συνταγές στο blog. Γιατί όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα! Ε; Η Άννα είναι ξαδέρφη μας από το Αγρίνιο και όπως το έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές τα καταφέρνει πάρα πολύ καλά με την κουζίνα. Αυτή είναι η πρώτη συνταγή που μας δίνει, αλλά κάτι μου λέει πως θα λαμβάνουμε συχνά γράμμα απ’ το Αγρίνιο!

 Υλικά για 20-24 κομμάτια

cupcakes_ylika

  • 150 γρ. σταφίδες
  • 150 ml λάδι σπορέλαιο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 ml νερό
  • 200 ml χυμό πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ. σ. baking powder
  • ½ κ. σ. κανέλα
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • ¼ κ. σούπας γαρύφαλλο τριμμένο

Προετοιμασία

  • Βάλε τις σταφίδες στο χυμό πορτοκάλι να φουσκώσουν
  • Χτύπησε με το μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη
  • Πρόσθεσε το νερό, το χυμό πορτοκάλι (αφού σουρώσεις τις σταφίδες), τη βανίλια και τα αρωματικά σου, το γαρίφαλο και την κανέλα. Ανακάτεψε καλά
  • Κοσκίνισε το αλεύρι και ανάμειξε με το baking powder και ενσωμάτωσε σταδιακά στο υπόλοιπο μείγμα. Ανακάτεψε καλά
  • Πέρασε τις σταφίδες από ελάχιστο αλεύρι, ίσα που να πασαλειφτούν και ρίξε στο μείγμα ανακατεύοντας να πάνε παντού

cupcakes_step

  • Βάλε το μείγμα σε φορμάκια για cupcakes, αφού πρώτα τα στρώσεις με καραμελόχαρτα. Φρόντισε να γεμίσεις κάθε φόρμα ως τα 2/3 γιατί το σταφιδόψωμο θα φουσκώσει αρκετά
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 15′ με 20′ λεπτά. Αφού κρυώσουν αρκετά βγάλε από τα φορμάκια και πασπάλισε με ζάχαρη άχνη

cupcakes_2Tip no. 1: Όσο ψήνουμε κέικ δεν ανοίγουμε το φούρνο για να μην μας κάτσει. Το λέμε γιατί πολλές φορές το πάθαμε από την ανυπομονησία. Κρίμα δεν είναι να πάει χαμένος κόπος, χρόνος και υλικά;

Tip no. 2: Ο φίλος μου ο Πάρις που όλο με διορθώνει, επιμένει πως κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά. Δεν θα διαφωνήσω μαζί του! Γι’ αυτό βύθισε μια οδοντογλυφίδα σε ένα cupcake εκεί στο τέταρτο της ώρας για αν δεις αν έχει ψηθεί το γλυκό

source.

Google+

Ελευθέριος Σαββίδης

 

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο