Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Τα δικά μου… πιο υγιεινά… μπισκότα OREO !!!

05 Ιούλ Chef | Σχόλια

 

 Τα δικά μου…

…πιο υγιεινά…

…μπισκότα OREO !!!

Τα υλικά μας, για τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ μπισκότα…

Για τα μπισκότα..

·         3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (120 γρ.)

·         1/4 φλιτζ. συν 2 κουταλιές σούπας σκόνη κακάο (30 γρ.)

·         1/4 φλιτζ. συν 2 κ.σ.  ξυλιτόλη/στέβια (ή ζάχαρη) (78 γρ.)

·         1/4 κ.γ. αλάτι

·         1/4 κ.γ baking soda

·         1 κ.γ. (φυσικό) εκχύλισμα βανίλιας

·         1/4 φλιτζ. λάδι καρύδας ή φυτικό έλαιο (44 γρ.)

·         3 κ.σ. γάλα 1,5% (45 γρ.)

·         2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου/αγαύης ή μέλι  (30 γρ.)

Για τη γέμιση..

·           1/2 φλιτζ. στέβια στο multi (όπως/ή ζάχαρη άχνη) (55 γρ.)

·           1/2 κ.γ. (φυσικό) εκχύλισμα βανίλιας

·           1/4 φλιτζ. βούτυρο καρύδας (58 γρ.)

 

 

 

11696460_10153407789331684_97414204_n

 

 

 

Πάμε, να τα φτιάξουμε…

–          Σ’ ένα μεσαίο μπολ, αδειάζω τα πρώτα 5 υλικά (στερεά) και ανακατεύω αρκετά καλά!

–          Σ’ ένα άλλο, πιο μικρό, βάζω όλα τα υπόλοιπα (υγρά).

–          Ρίχνω τα υγρά στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύω αρχικά με μια μεγάλη κουτάλα και αργότερα σχηματίζω μια μάζα με τα χέρια.

–          Αφήνω το μείγμα μου να παγώσει για 30’ λεπτά, ενώ προθερμαίνω το φούρνο στους 150οC.

–          Έπειτα, παίρνω τη ζύμη μου, και σ’ έναν καθαρό πάγκο, την ανοίγω με έναν πλάστη (και το ρολό της διαφανής μεμβράνης, μας κάνει) και κόβω σε στρογγυλό σχήμα (καλύτερα με ένα κουπ-κατ ή αν δεν έχετε, χρησιμοποιείστε ένα στρογγυλό μεγαλούτσικο καπάκι, ή ακόμα και ένα ποτήρι ανάποδα).

–          Στρώνω μια λαδόκολλα σ’ ένα ταψάκι και ψήνω για 10’ λεπτά. Μπορεί να σας φανεί ότι είναι άψητα και θέλουν λίγο ακόμα, αλλά είναι οκ!

–          Τα αφήνω για 10’ λεπτά να κρυώσουν πριν τα μεταφέρω αλλού, για να μην διαλυθούν!

Για τη γέμιση..

Σ’ ένα multi, ρίχνω όλα τα υλικά της γέμισης (αλλιώς ανακατεύω μ’ ένα πιρούνι με ευλάβεια και υπομονή..)* και μ’ ένα κουταλάκι τοποθετώ στα μισά, σκεπάζοντας με τα υπόλοιπα «καπάκια».

Αφήνω στο ψυγείο για να στερεωθούν, όπου είναι και καλύτερα να τα διατηρήσω για να σταθεροποιηθεί η γέμιση, και να γίνουν όπως τα θέλουμε!

*Σιγουρευτείτε ότι έχετε λιώσει το βούτυρο καρύδας, όπως κάνουμε με το λάδι καρύδας, δηλ. για λίγα δευτερόλεπτα, προσεχτικά, σ’ ένα μπρίκι!*

 

 

Με τιμή.

 

Γιάμαλη Νικολίνα.

 

Fashion and Food Blogger.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο