Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μουστοκούλουρα μπουκίτσες

25 Οκτ Chef, Featured | Σχόλια

 

Θα τα φτιάξεις….και…είναι τόσο λαχταριστά, που θα μυρίσει όλο το σπίτι !!!

 

 

 

Υλικά συνταγής:

 

500 γρ. μούστο

500 γρ. ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο

250 γραμμ. ζάχαρη

2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ .γλ. σόδα μαγειρικής

1½ κ. γλ. κανέλα σκόνη

1½ κ. γλ. γαρίφαλο σκόνη

1 κ. σούπας πετιμέζι

1/2 ποτήρι νερού χυμός πορτοκάλι

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (γύρω στο 1½ κιλό)

 

 

 

img_20161025_085340

 

Εκτέλεση.

 

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μούστο, τα λάδια, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο. Αραιώνουμε τη σόδα στον χυμό και τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.

2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε λίγο-λίγο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά ή ότι σχήμα θέλουμε τα μουστοκούλουρα και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.

3. Ψήνουμε τα κουλούρια στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30΄, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Αν τα θέλουμε πιο τραγανά ψήνουμε περισσότερο.

 

 

 

Με τιμή.

 

Πατέλη Στέλλα.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο