Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Πόνος στο…γόνατο.

Αν τα γόνατα είναι η αιτία που χαλάνε οι προπονήσεις σας, σκεφτείτε και την πιθανότητα ότι το πρόβλημα μπορεί να προκαλείται από τους γοφούς σας. Ερευνητικές μελέτες σε κοινούς τραυματισμούς υποδεικνύουν την δύναμη των γοφών ως το μεγαλύτερο προγνωστικό για τους πόνους στα γόνατα.

Πριν λοιπόν νιώσετε πόνο που μπορεί να επηρεάσει την προπόνησή σας, χρησιμοποιήστε τακτικά μια ζώνη αντίστασης ως ακολούθως:

 

> Δέστε γερά την ζώνη κάπου στα αριστερά σας, στο ύψος του δαπέδου και περάστε σαν θηλιά την άλλη άκρη της στον δεξιό σας αστράγαλο. Ισορροπώντας με το αριστερό σας πόδι σηκώστε το δεξί σας πόδι στο πλάι. Κατεβάστε το και επαναλάβετε.

 

>> Γυρίστε ούτως ώστε η ζώνη να είναι δεμένη πίσω από εσάς και περασμένη γύρω από τον αριστερό σας αστράγαλο με το πόδι σας λυγισμένο. Κινήστε το αριστερό σας πόδι μπροστά (περίπου) 30 εκατοστά και κρατήστε το ευθύ. Μετά γυρίστε στην αρχή.

>> Καθίστε με την ζώνη δεμένη γερά κάπου στα δεξιά σας και περασμένη γύρω από τον αριστερό σας αστράγαλο. Σταυρώστε τους αστραγάλους σας. Κρατώντας ενωμένα τα γόνατά σας, περιστρέψτε το αριστερό σας πόδι προς τα έξω για 30 περίπου εκατοστά.

 

 

Mε τιμή.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Μοιράσου το!

 

Ένα Σχόλιο


Αφήστε Σχόλιο