Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, σημαίνει ενέργεια!!!

 

Οι τροφές, οι οποίες περιέχουν διατροφικά στοιχεία τα οποία ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι επίσης πολύτιμες και για τα επίπεδα ενέργειας.

Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι αδύναμο, μειώνονται και τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού.

Προσπαθείτε να τρώτε τροφές, οι οποίες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, όπως είναι βιταμίνες Α, Ε, C και ψευδάργυρο.

Καλές πηγές ψευδαργύρου είναι τα ωμά στρείδια, το κρέας καβουριού, ο αστακός, ο σολομός, το μοσχαρίσιο κρέας, το αρνί, τα κάσιους, οι ξηροί καρποί, οι ηλιόσποροι, η βρώμη και οι νιφάδες δημητριακών.

Βιταμίνη Ε, περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες τα αυγά, τα λάδια που έχουν υποστεί εν ψυχρώ επεξεργασία, το άνθος ορύζης, τα εντόσθια ζώων, η μολάσα, οι γλυκοπατάτες, τα φυλλώδη λαχανικά και το αποξηραμένο συκώτι.

Βιταμίνη C, περιέχουν οι πράσινες πιπεριές, οι φράουλες, το μπρόκολο, τα εσπεριδοειδή και οι ντομάτες.

κατάλογος

Πηγές που περιέχουν βιταμίνη Α και Β καροτίνη (ο πρόδρομος της βιταμίνης Α) είναι το συκώτι, το ιχθυέλαιο, τα αυγά, το πλήρες γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα κίτρινα φρούτα και λαχανικά και τα φρούτα και λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα.

Το κάλιο είναι ένα άλλο διατροφικό στοιχείο που παρέχει πολύ ενέργεια. Καλές πηγές καλίου είναι οι πατάτες (βρασμένες με την φλούδα), οι μπανάνες, η μαγιά, οι ηλιόσποροι και τα αποξηραμένα φρούτα. 

Με τιμή.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο