Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Απαραίτητες … οι σαρδέλες.

Σύμφωνα με ειδικούς στα θέματα υγείας και περιβάλλοντος, οι αλιευμένες σαρδέλες του Ειρηνικού αποτελούν μια από τις πιο υγιεινές τροφές πουμπορείτε να φάτε. Τα μικρά αυτά ψάρια είναι εξαιρετική πηγή λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 (1950mg/85gr) και βιταμίνης D.

 

Εξαιτίας του μικρού τους μεγέθους δεν περιέχουν τις τοξίνες που συναντάμε σε μεγαλύτερα ψάρια. Οι σαρδέλες είναι από τα πιο αειφόρα ψάρια επομένως αποτελούν, οικολογικά, την καλύτερη επιλογή. Σε συνταγές, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις σαρδέλες με τόνο.

 

Επίσης, οι σαρδέλες σε κονσέρβα –είτε σε νερό είτε σε λάδι- είναι διαθέσιμες σε πολλές ποικιλίες συμπεριλαμβανομένων και των καπνιστών ή αυτών που είναι με σάλτσα. Θα πρέπει λοιπόν, να βρίσκονται πάντα στο ντουλάπι σας. Τα κόκκαλα και το δέρμα τους είναι απολύτως φαγώσιμα.

 

Με τιμή.

 

Κριαράς Νικόλαος.

 

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο