Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Εσύ, το τρως το αυγό σου;;;

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΑ ΑΥΓΑ ….

 

 

Τα αυγά αποτελούν μια αγαπημένη και νόστιμη τροφή, την οποία όμως πολλοί αποφεύγουν επειδή «έχει χοληστερίνη».

 

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

 

Το αυγό είναι ένα τρόφιμο υψηλής βιολογικής αξίας ,το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Επιπλέον, το αυγό είναι μία καλή πηγή σεληνίου, ιωδίου και βιταμίνης Β2 (ριβοφλαβίνης). Επίσης, περιέχει σίδηρο, βιταμίνη Β12, παντοθενικό οξύ και βιταμίνη D.

Ο κρόκος του αυγού παρέχει 200-240 mg χοληστερίνης.

Τις τελευταίες 2 δεκαετίες, όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση αυγών, ακόμα και σε καθημερινή βάση (ένα την ημέρα), δεν επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, εφόσον όμως η συνολική διατροφή που ακολουθείται είναι χαμηλή σε λιπαρά και ιδιαίτερα σε κορεσμένα.

Φαίνεται, δηλαδή, ότι αυτό που επιβαρύνει περισσότερο το λιπιδαιμικό μας προφίλ είναι η κατανάλωση κορεσμένου λίπους και όχι η πρόσληψη της χοληστερίνης από τις τροφές.

 

 

image

 

 

Πως μπορούμε να το εντάξουμε στην προσπάθεια απώλειας βάρους ?

 

Το αυγό είναι από τα πιο αγαπητά τρόφιμα στις δίαιτες.

Σύμφωνα με έρευνα, η κατανάλωση αυγών στο πρωινό βοηθά περισσότερο στο αδυνάτισμα σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ περιέχει λίγες θερμίδες, προκαλεί μεγάλο αίσθημα κορεσμού οπότε μειώνετε η κατανάλωση άλλων τροφών μέσα στην ημέρα και η πρόσληψη επιπλέον θερμίδων.

 

 

image

 

 

Ένα αυγό βραστό ή ποσέ έχει 70-80 θερμίδες. Ωστόσο, οι θερμίδες αυξάνονται όταν στο μαγείρεμα προστίθενται άλλα υλικά, όπως λάδι ή τυρί.

Ένα τηγανητό αυγό π.χ. έχει περίπου 150 θερμίδες,

ενώ μια ομελέτα με 1 αυγό και πατάτες τηγανητές /τυρί έχει 200-250 θερμίδες.

 

 

Με τιμή.

Σαρδελή Νάνσυ.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο